StoryEditorOCM
DubrovnikPRODULJEN ROK ZA ISPUNJAVANJE ANKETNOG UPITNIKA

Nastavak participativnih aktivnosti na izradi sveobuhvatnih Izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika

Piše dv
27. lipnja 2023. - 14:49

Grad Dubrovnik prvi je grad u Hrvatskoj koji je u izradu prostorno-planske dokumentacije izravno uključio građane i njihove predstavnike u gradskom kotarima i mjesnim odborima, što predstavlja nadstandard u Republici Hrvatskoj u pristupu i načinu izrade prostorno-planske dokumentacije.

 

S ciljem uključivanja što većeg broja građana u ovaj proces, produljuje se rok za ispunjavanje anketnog upitnika  do 4. srpnja, čime sudionici imaju mogućnost dati svoj prilog participaciji javnosti u pripremi sveobuhvatnih izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a Grada Dubrovnika.

 

Anketnom upitniku može se pristupiti na poveznici:

 

Grad Dubrovnik poziva sve zainteresirane da se odazovu i svojim sudjelovanjem doprinesu postupku izrade prostorno-planske dokumentacije koja je jedan od temelja budućeg razvoja Dubrovnika. Anketa je anonimna, a namijenjena je svim punoljetnim stanovnicima na području grada Dubrovnika. 

 

Podsjetimo, s ciljem aktivnog uključivanja javnosti u proces izrade sveobuhvatnih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, dokumenata koji će definirati budući razvoj grada, u sklopu participativnog procesa prethodno je održan niz sastanaka s predstavnicima gradskih kotara i mjesnih odbora, a potom i fokus grupe stručnih izrađivača PPU-a i GUP-a s predstavnicima građana, civilnim udrugama i stručnjacima kao i niz intervjua sa stručnjacima iz različitih područja vezanih uz navedene prostorne planove. 

28. travanj 2024 11:07