StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Napreduje izgradnja spojne ceste Tamarić, Dječji vrtići Dubrovnik u digitalnoj platformi Okitoki, Dubrovnik sudomaćin EP u vaterpolu 2024.

Piše Grad Dubrovnik
24. studenog 2023. - 16:00

ULAGANJA U PROMETNU INFRASTRUKTURU

Napreduju radovi na spojnoj cesti Tamarić

Mjesec dana nakon početka izvođenja, radovi na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić koja će uvelike unaprijediti funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice, napreduju sukladno planiranoj dinamici, a na gradilištu je u tijeku izvođenje zemljanih radova i potpornih zidova.

image

Radovi na spojnoj cesti Tamarić

Grad Dubrovnik/

Duga gotovo 900 metara, spojna cesta Tamarić spajat će Osnovnu školu Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan. Njenom izgradnjom rasteretit će se postojeće križanje s bivšom županijskom cestom. Osigurat će se uredno prometovanje do škole te time riješiti dugogodišnji prometni problem roditelja čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Mokošica.

Izgradnja ceste značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole što će povećati i prometnu sigurnost u Ulici Bartola Kašića. Od ukupne duljine zahvata 275 metara otpada na križanje na nerazvrstanoj cesti Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, dok je nova prometnica dužine 620 metara.

Ugovorni rok - godinu dana

Radove ukupne vrijednosti 2.782.071,63 eura bez PDV-a, odnosno 3.477.589,54 eura s PDV-om izvodi zajednica ponuditelja Texo gradnja d.o.o. o Colas Hrvatska d.d.

Ugovorni rok u kojem se izvoditelj obvezuje završiti radove je godinu dana.

 

ZA LAKŠU I SIGURNIJU KOMUNIKACIJU S RODITELJIMA

Dječji vrtići Dubrovnik ulaze u digitalnu platformu OkiToki

 

Dječji vrtići Dubrovnik priključili su se digitalnoj platformi Okitoki razvijenoj za učinkovitu i sigurnu komunikaciju roditelja s ustanovama predškolskoj odgoja.

Okitoki je digitalna platforma, odnosno aplikacija za mobilne uređaje, razvijena u suradnji s odgojiteljima, trenerima, edukatorima i roditeljima ciljano za dječje vrtiće te je prilagođena hrvatskom obrazovnom sustavu. Između ostalog omogućuje slanje obavijesti, fotografija i videozapisa te pomaže u boljoj organizaciji događanja i aktivnosti u dječjim vrtićima.

image

ZA LAKŠU I SIGURNIJU KOMUNIKACIJU S RODITELJIMA
Dječji vrtići Dubrovnik ulaze u digitalnu platformu Okitoki

U tijeku su prijave roditelja u sustav nakon čega će Okitoki zamijeniti dosadašnje načine komunikacije korištene u vrtićima javne ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja Dječji vrtići Dubrovnik. Po ispunjenju svih potrebnih tehničkih preduvjeta sustavu Okitoki pridružit će se i javna ustanova Dječji vrtić Pčelica.

S ciljem osiguravanja sigurne platforme za predškolski odgoj, nova digitalna platforma Okitoki uvedena je 2020. godine kao inovativno rješenje koje na jednostavan način spaja roditelje s odgojiteljima i edukatorima.  

Okitoki je u potpunosti usklađen s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i drugim relevantnim zakonima Europske unije i Republike Hrvatske koji se odnose na zaštitu osobnih podataka. To znači da se osobni podaci djece i njihovih roditelja kao i svih zaposlenika dječjeg vrtića, obrađuju s najvišim standardima sigurnosti i privatnosti.

 

NADOLAZEĆI SPORTSKI DOGAĐAJI

Dubrovnik sudomaćin Europskog prvenstva u vaterpolu 2024.

Republika Hrvatska domaćin je seniorskog Europskog prvenstva u prvenstva u vaterpolu za muškarce od 4. do 16. siječnja 2024. Nakon davanja suglasnosti Vlade RH za organizaciju ovako velikog natjecanja te iskazanog zanimanja gradova Zagreba i Dubrovnika, u sjedištu European Aquaticsa je hrvatska kandidatura prihvaćena i odabrana kao najbolja.

Nadmetanja po skupinama će se igrati u oba grada, Zagrebu i Dubrovniku, dok će se u drugom dijelu natjecanja susreti za poredak od 1. do 8. mjesta igrati na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta u Dubrovniku, na bazenu u Gružu.

image

Dubrovnik je sudomaćin Europskog prvenstva u vaterpolu 2024.

Grad Dubrovnik/

Hrvatska reprezentacija će utakmice u skupini igrati u Dubrovniku i to redom: 4. siječnja 2024. Hrvatska - Španjolska,1. kolo, 6. siječnja Hrvatska-Francuska 2. kolo, 8. siječnja Hrvatska-Crna Gora, 3. kolo.

Povodom dobivanja sudomaćinstva seniorskog Europskog prvenstva u vaterpolu, gradonačelnik Grada Dubrovnika u koordinaciji s Hrvatskim vaterpolskim savezom imenovao je organizacijski tim koji će koordinirati sve aktivnosti i organizirati događanja u Dubrovniku za vrijeme prvenstva od 4. do 16. siječnja 2024.

Na čelu organizacijskog tima bit će Alen Bošković. Članovi organizacijskog tima bit će: Tomislav Dumančić, Maro Kapović, Ivana Brnin, Lukša Klaić, Ognjen Kržić, Lina Njirić i Romana Malohodžić.

Dobrodošlica vaterpolistima

Grad Dubrovnik će prvi put u povijesti biti domaćin jednog velikog vaterpolskog natjecanja

02. svibanj 2024 14:17