StoryEditorOCM
Dubrovnikšto se događa?

Nakon što su na to upozorili zabrinuti građani, iz Društva prijatelja objasnili što privatni poduzetnik radi na gradskim zidinama

Piše Gabrijela Bijelić
23. svibnja 2023. - 13:40

U doba čestih nasrtaja na baštinu Dubrovčani pušu i na hladno, pa su se tako stanari predjela Na Andriji zabrinuli vidjevši građevinske skele uz same gradske zidine. Njihovu dojavu o fugiranju gradskih mira proslijedili smo Društvu prijatelja dubrovačke starine koje inače brine o održavanju i obnovi gradskog fortifikacijskog sustava:

- Obavještavamo vas da je DPDS u dogovoru s konzervatorima i tvrkom Libertas Inženjering dogovorio investiciju redovnog održavanja zidina. Naime, Libertas Inžinjering obnavlja privatnu kuću koja graniči sa unutarnjim dijelom zidina, pa je DPDS to iskoristio kako bi dogovorio postavljanje skele s ciljem popravka unutrašnjih fuga zidina - objasnio je tajnik Društva Maro Kapović.

image

Radovi na gradskim zidinama uzbunili su duhove u Gradu

Čitatelj/

Zabrinuti sugrađani su, podsjetimo, medijima poslali dopis s fotografijama gradnje na vrhu ulice Na Andriji:

- Pitamo se je li konzervatorski odjel u Dubrovniku upoznat s obnovom zidova gradskih zidina od privatnog investitora, iako za to nije vidljivo da je izdana građevinska dozvola. Isto tako nije vidljiva ni oznaka Društva prijatelja starina koje se brinu o dubrovačkim zidinama – komentirali su zabrinuti stanari kojima je stigao odgovor i od Ministarstva kulture i medija:

- Konzervatorski odjel u Dubrovniku Ministarstva kulture i medija upoznat je s početkom radova koje navodite, a investitor posjeduje svu potrebnu dokumentaciju. Ujedno zahvaljujemo na savjesnosti i brizi Vas i građana koji budno čuvaju naše i svjetsko kulturno dobro – ističe se u odgovoru glasnogovornice Ministarstva Renate Margaretić Urlić.

 

27. travanj 2024 07:40