StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKA UPRAVA

Nakon provedenog javnog natječaja: objavljen prijedlog Liste reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam

Piše Dv
19. siječnja 2024. - 15:33

Nakon provedenog javnog natječaja za utvrđivanje nove Liste reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam, Povjerenstvo za davanje stanova u najam donijelo je prijedlog Liste koja je objavljena na oglasnoj ploči Grada Dubrovnika, na web stranici Grada Dubrovnika i Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područni ured Dubrovnik.

Lista prvenstva za davanje u najam gradskih stanova ne odnosi se na projekt Dubrovačke stanogradnje nego na građane Dubrovnika nižeg socijalnog statusa, žrtve obiteljskog nasilja, osobe od posebnog značenja za Grad Dubrovnik iz područja znanosti, zdravstva, kulture, športa i sl., te deficitarne profesije za koje se ocijeni da su prijeko potrebne Gradu Dubrovniku.

Na prijedlog Liste reda prvenstva svaka osoba s liste ima pravo pisanog prigovora na obavljeno bodovanje i utvrđeni redoslijed na listi. Prigovor se podnosi gradonačelniku putem nadležnog upravnog odjela, i to u roku od 15 dana od dana objave prijedloga liste reda prvenstva. Nakon odlučivanja po prigovorima, na prijedlog Povjerenstva gradonačelnik utvrđuje konačnu Listu reda prvenstva.

S obzirom na protok vremena od 2018. godine, kada je prethodna Lista stupila na snagu, a uzimajući u obzir promjene socijalno-imovinskog statusa podnositelja zahtjeva, pokrenut je postupak utvrđivanja nove Liste reda prvenstva za gradske stanove prema kojoj će se dodjeljivati dostupni gradski stanovi.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika na 15. sjednici, održanoj 12. srpnja 2023. godine donijelo je novu Odluku o najmu stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, koja je proširila kategorije stanovništva koje obuhvaća, ali i povećala razinu kontrole korištenja stanova od strane najmoprimaca. Javni natječaj objavljen je u krajem listopada prošle godine i trajao je mjesec dana.

02. svibanj 2024 03:09