StoryEditorOCM
DubrovnikOVOG TJEDNA U DUBROVNIKU

Najveća hrvatska obrazovna konferencija

6. studenog 2017. - 13:21

Dosad najveća, U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNeta, u našem gradu će se koncem tjedna pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)” od 8. do 10. studenog u hotelima Valamar Lacroma i Valamar President održati 19. korisnička konferencija CUC 2017. Ove će godine najveća obrazovna konferencija u državi okupiti skoro 1100 nastavnika, obrazovnih stručnjaka, IKT profesionalaca te partnera iz pratećih industrija.

Svečano otvaranje konferencije je u srijedu poslijepodne u hotelu Lacroma i planirano je da će uključivati plenarno predavanje na temu „Transformacija učitelja“ koje će održati doc.dr.sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu a održat će se i okrugli stol na temu „(Prvih) 25 godina interneta u RH“.

Prije svečanog otvorenja, u sklopu redovnih konferencijskih aktivnosti, bit će održana i prezentacija aktivnosti pilot projekta e-Škole koji je vrijedan 307 milijuna kuna i sufinanciran je EU- sredstvima. Prezentaciju će održati zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta, Andrijana Prskalo Maček.

CUC se kao najvažnija i najveća obrazovna konferencija u Hrvatskoj već dugi niz godina održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

06. svibanj 2024 18:04