StoryEditorOCM
DubrovnikMETEOALARM

Na području Dubrovnika izdano je narančasto upozorenje zbog moguće obilne kiše, a lokalno su moguće poplave!

Piše dv
20. studenog 2022. - 09:40

DHMZ danas prognozira za sjeverni Jadran umjerenu do jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji uglavnom umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu još ujutro i jugozapadnjak.

Prevladavat će oblačno, povremeno uz kišu. Prema večeri sa sjevera će kiša postupno prestajati te će se djelomice razvedravati. Najviša temperatura od 14 do 18 °C.

Za Velebitski kanal izdano je, kao i jučer, crveno upozorenje zbog moguće jake i vrlo jake bure, mjestimice olujne koja će malo slabjeti prema kraju dana. Najjači udari vjetra 35-75 čvorova (65-140 km/h).

Stoga se preporučuje pomorcima da budu posebno oprezni, a upozorava se i na značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite savjetuju građane da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih priobalnih područja. Mogući su prekidi u trajektnom rometu i stoga je preporučljivo  pratiti informacije o prometu.

Na području Dubrovnika izdano je narančasto upozorenje zbog moguće obilne kiše, a lokalno su moguće bujične i urbane poplave. Količina oborine 60-100 mm, donosi Slobodna Dalmacija. 

Moguće je poplavljivanje imovine i prometne infrastrukture i prekid opskrbe energijom, vodom, ako i prekid komunikacijske mreže. Uvjeti za vožnju su opasni zbog smanjene vidljivosti te mogućeg proklizavanja na mokrim kolnicima.

SPLIT

ZADAR

ŠIBENIK

DUBROVNIK

IMOTSKI

SINJ

HVAR

 

06. svibanj 2024 02:48