StoryEditorOCM
DubrovnikA POČELO KUPANJE

Na plaži u Lapadu bageri već danima voze među kupačima! Evo što se gradi na popularnom Sunsetu

Piše Maja Rilović Koprivec
13. lipnja 2023. - 15:44

Kupači na plaži uvale Sumratin u Lapadu, već danima  trpe buku građevinskih strojeva i radnika koji kopaju rupe infrastrukturne kanalizacije, nasipavaju plažu i nasred plaže grade temelje neke buduće građevine. Istovremeno, turistička sezona je uvelike započela u objektima popularnog Sunset Beacha, pa su puni i ugostiteljski stolovi u lokalima i ležaljke na plaži, a sve to ovih dana koegzistira zajedno kao da je tek jako zatoplilo za Uskrsne blagdane, a ne gotovo da je sredina lipnja. Pitali smo u upravi tvrtke Dubrovački zalasci sunca koja je koncesionar dvaju koncesija na ovoj plaži, što uopće rade i kada će ti radovi biti gotovi? Odgovorio je direktor Marinko Benić:

- Dubrovački zalasci sunca kontinuirano rade na unapređenju sadržaja za svoje goste. Također svake godine radimo na održavanju i dohranjivanju plaže, što uključuje i tešku mehanizaciju. Radovi koji se izvode su unutar propisanih vremenskih okvira, odnosno do 15. lipnja -  odgovara Benić. Najavljuje pritom otvaranje Maredo Beach Bara koji rade  u suradnji s Best Restaurants Group, vlasnikom restorana Maredo i El Toro u Zagrebu.  - Očekujemo značajno unaprjeđenje gastronomske ponude i na ostalim objektima Sunset Beacha, a koje radimo u suradnji s ovom renomiranom gastro grupacijom - odgovorio je Marinko Benić, direktor Dubrovačkih zalazaka sunca.

Gradi se dakle još jedan bar na plaži pa smo u Županiji dubrovačko neretvanskoj davatelju koncesija na ovoj plaži  pitali je li ta gradnja legalna, obzirom da je bliža moru od postojećih objekata?  Iz mjerodavnog županijsko odjela potvrdili su za Dubrovački vjesnik  kako novi šank na ovom dijelu plaže nije nelegalan, već je on planiran već kod izdavanja lokacijske dozvole za izgradnju plaže Uvale Sumratin. Planirana su tada, objašnjavaju,  još dva manja šanka na samoj plaži, pored onoga velikog koji je otvoren kod Hotela Kompas, a koji na početku nisu dovršeni 2017. godine, kao što nije u potpunosti dovršen niti čitav objekt plaže kako je to planirano i u okviru građevinske dozvole. Što se tiče bagera na plaži na početku lipnja kada je sezona kupanja uvelike počela,  kažu nam u Županiji, da investitor uvelike  kasni s uređenjem s obzirom na uobičajeno doba godine za te radove kada se rade uređenja svih plaža, također s teškom mehanizacijom, no to je sigurno nešto čime je, kažu, investitor  sigurno najmanje zadovoljan.  

Još su dva dana do zaključenja sezone građenja pa će do tada valjda s plaže nestati i bageri, a ostati smao kupači. I novi beach bar.

04. svibanj 2024 02:08