StoryEditorOCM
DubrovnikAPEL S OTOKA

Na Koločepu korisnici mreže A1, već deset dana nemaju signala niti interneta - odašiljač bez struje

Piše DV
9. listopada 2023. - 15:09

Stanovnici otoka Koločepa, poslali su javni apel u kojem traže što brže priključenje otoka na telekomunikacijsku mrež, odnosno popravak odašiljača na Koločep koji je kako tvrde nastao zbog nemara tvrtke A1.

 U dopisu koji je u ime stanovnika uputio Ivan Matijević navodi se kako je kvar na odašiljaču prijavljen u petak 29. rujna i do danas nitko nije pristupilo rješavanju problema. A1 ne odgovara na njiihove mailove, a pri telefonskim razgovorima s njihovim agentima dobivamo, pišu,  dvosmislene odgovore. Nadaju se pomoći medija koji će prenijeti njihov apel. Ne navode koliko je ukupno na otoku korisnika ove mreže, a evo što su napisali: 

Otok Koločep često je bio zaboravljen od lokalnih vlasti, raznih državnih tvrtki itd., no nemar Telekomunikacijske firme A1 prema stanovnicima dosegao je novu razinu. Na otoku se nalazi aktivni odašiljač A1 koji ne pokriva samo Koločep, već i dio susjednog otoka Lopuda te mnoga mjesta dubrovačkog primorja. Problemi s mrežom nastali su krajem rujna  te su stanovnici Koločepa i navedenih mjesta ostali bez ikakvog signala, odsječeni od ostatka svijeta. Kvar na odašiljaču prijavljen jeu petak 29. rujna i odgovor zaposlenika tehničke podrške bio je da će kvar biti otklonjen u što skorijem roku. Na Koločepu se nalaze dva hotela, restorani itd.

Kako se radi o otoku, stanovnicima je lako kontrolirati je li netko došao odstraniti kvarili ne, a od prijave problema prošlo je više od 10 dana i nitko se još nije udostojio pojaviti na otoku. Na upite iz A1 odgovaraju da je problem u HEP-u koji je navodno imao radove na tom području pa im je isključio opskrbu električne energije do odašiljača. Kako se odašiljač HT-a napaja iz istog mjesta  teško je za povjerovati da jedan ima struju, a drugi ne, tvrde mještani Koločepa i mole predstavnike medija za pomoć jer A1 ne odgovara na njihove  mailove s upitima o rješavanju poteškoća.

Nezamislivo je da smo za vrijeme turističke sezone ostali bez signala na ovoliki period i jednostavnoje nemoguće objasnit igostima našeg otoka što se događa i kako je to moguće. Mnogi stanovnici otoka morali su preseliti u Dubrovnik jer si zbog posla ili fakulteta nisu mogli priuštiti da 10 dana ne mogu pristupiti mreži i internetu.

 Nedopustivo je da na Koločepu već 10 dana nema signala za korisnike A1 mreže i da u istom tom periodu nitko nije došao na otok i pristupio rješavanju problema, pišu stanovnici Koločepa.

03. svibanj 2024 12:33