StoryEditorOCM
DubrovnikDežurni seronja

Na Facebooku je svako g*vno tuđe, ali kad bolje promisliš...

Piše Jadran Kapor
10. kolovoza 2024. - 15:20

Facebook je takav, mjesto gdje ljudi istresaju svoje frustracije, informiraju i dezinformiraju, rugaju se i tuguju, prosvjeduju i slave. Nemoguće je razlikovati jedno od drugog, barem ne na prvi pogled. Sve što se tamo može vidjeti treba uzeti "sa zrnom soli". Ni fotografije više ne moraju biti stvarne jer se kreiraju umjetnom inteligencijom.

Ali Facebook je isto tako mjesto koje vrlo precizno ukazuje na stanje nacije. Lani smo proganjali turiste koji u gluho doba dana zapišavaju portune. Ne zato što u to doba noći nemamo dovoljno javnih zahoda, nego zato što su turisti takvi, užasni, grozni i ne poštuju grad. Još gore, kamere su ulovile turiste da negdje u Portu čine ono što mi ne činimo ni u vlastitoj postelji, ako me razumijete. Otkako djecu donose rode, nema potrebe za tim. To rade samo siromašni turisti koji nemaju dovoljno novaca da se zabave po našim slavnim restoranima, disko klubovima, adrenalinskim i drugim parkovima. Umjesto da guštaju u wellnesu, bazenima i brojnim izletima, oni se praše gdje god stignu.

Velika nužda, još veći divljaluk: Ispraznio crijeva pred veterinarskom ambulantom u Staroj Mokošici!

Naši to ne rade. Ne bi oni nikad. I tako se pojavi na Facebooku slika čovjeka, zapravo seronje, koji je u Staroj Mokošici ispraznio crijeva točno pred ulazom u veterinarsku ambulantu. Nadzorna kamera uhvatila ga je u ključnom trenutku kad je kalao gaće i kad je postalo napeto.

- Eto elitnog turizma u Dubrovniku. Ispred ambulante u 4.00. A mi koji živimo i radimo ovdje neka svojim rukama čistimo g...a kao ja danas. Stoka! - negodovala je žena koja je na društvenim mrežama objavila fotografiju neugodnog prizora pred ordinacijom za kućne ljubimce.

Iskusno oko po dupetu je otkrilo da se radi o elitnom turistu koji se odlučio izlitati baš pred njenim vratima. Stvari treba dovesti u kontekst, pa je spomenuto da tu negdje blizu živi i gradonačelnik Mato Franković, dežurni krivac za svako st/ranje u ovom gradu. Kad vidite našeg čovjeka, odmah vam je jasno da taj nikad takvo nešto ne bi napravio. Taj i kad šeta psa, za njim sve pokupi. Jedino moj susjed dolje niz ulicu nekidan nije imao saket uza se kad se njegov pas počeo ponašati kao elitni turist. Prve dvije grupe stranaca promašili su nagazno-razmaznu minu, ali je onda dvoje turista naletjelo. Momak i cura, stranci.

I neka su, neka vide kako je kad se ne poštuje grad. 
Nego, nije prošlo ni par dana a elitni turist, po dupetu sudeći isti onaj od ranije, opet je kalao gaće. Tu se pojavila osnovana sumnja da možda, ali samo možda, nije riječ o turistu. 

Ali to je nemoguće. Za sve su krivi stranci, jel‘ da? Ako ne turisti, onda Filipinci i Nepalci. A naša čeljad, ma kakvi. Čak da se nekome i prisere, napravio bi to na Facebooku.

16. rujan 2024 20:59