StoryEditor
DubrovnikPOSJET S TEMOM FILM

Mladima treba pružiti mogućnost baviti se filmom

Piše DV
22. rujna 2022. - 10:51

Dubrovnik je u nedjelju, 18. rujna posjetio João Paulo Macedo, predsjednik Međunarodne federacije filmskih društava (IFFS). Federaciju su 1947. godine u Cannesu (Francuska) osnovala filmskih društava iz zemlja diljem svijeta, a danas okuplja organizacije i udruge iz preko 40 zemalja. U društvu predsjednika IFFS-a bio je i Dragan Milinković Fimon, eminentni sveučilišni profesor, producent, dramatičar i redatelj bogate karijere. Svrha posjete je bila upoznati se s radom Dubrovačkog filmskog festivala (DUFF), udruge Škola filma Šipan te Udruge Luža.

Goste je kroz Cavtat i Dubrovnik proveo domaćin Nikola Duper, filmski radnik i predsjednik Udruge Luža, a bogatu i zanimljivu povijest našeg Grada ispričao im je grafički dizajner, slikar, umjetnik, politolog i aktivist Pero Mrnarević. Gosti su u svom posjetu obišli i Centar za mlade Dubrovnik, u sklopu kojega djeluje Udruga Luža. Tijekom ugodnog druženja bilo je riječi o važnosti filmske umjetnosti, pružanju mogućnosti bavljenja filmom mladima te značaju udruga koje, uglavnom kroz volonterski rad, značajno doprinose filmskoj pismenosti i razvoju publike.

Po svemu sudeći, ovaj posjet označava početak buduće suradnje na korist i zadovoljstvo mladih Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

22. rujan 2022 10:52