StoryEditorOCM
DubrovnikLIGA PROGRAMIRANJA ZA OSNOVCE

Mladi programeri osvojili priznanja<br />  

16. prosinca 2017. - 19:26

Danas je u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku, u organizaciji Informatičkog kluba Futura, održano drugo kolo četvrtog ciklusa Lige programiranja za osnovne škole. Učenici su se natjecali rješavajući zadatke u programskom jeziku Pythonu u dvije kategorije: 5./6. razredi i 7./8. razredi.

Polaznici su sudjelovali najvećem edukativnom događaju na svijetu, Satu kodiranja (Hour of Code). Naime, 'Sat Kodiranja' je globalni pokret u kojem sudjeluju deseci milijuna učenika u više od 180 zemalja. Ove je godine održano više od 153 tisuće događaja u cijelom svijetu, od čega je više od tri stotine događaja održano u Hrvatskoj.

Nakon odrađene jedne od lekcija Sata kodiranja Certifikat o uspješno odrađenom Satu kodiranja su dobili polaznici- programeri Orlando Bratičević, Franka Katavić, Lovro Kekez, Maris Krajina, Leo Laštro, Daniel Marić, Lorenco Martinović, Mia Mudrinić, Josip Papak, Zoe Tolj, Borna Tomasović, Niko Treščec i Mateo Vučičević.

Inače, na Satu kodiranja se može sudjelovati i samostalno pomoću zanimljivih lekcija kao što su: Minecraft, Star Wars, Lightbot, Anna & Elsa, Code Combat i mnogi drugi. Liga programiranja u Pythonu se nastavlja nakon zimskih praznika za mjesec dana, u subotu 20. siječnja 2018. godine, kada je na rasporedu treća radionica 4. Lige programiranja za osnovne škole.

Ovaj izuzetno zanimljivi projekt organiziraju Informatički klub Futura u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko- neretvanske županije i Grada Dubrovnika.
 

25. svibanj 2024 03:18