StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON SJEČE STABALA U UVALI

Ministarstvo graditeljstva preispituje građevinsku dozvolu za uvalu Sumratin

6. siječnja 2017. - 22:49

Nesmiljena sječa stabala koja je obilježila početak radova na izgradnji plaže Lapad, toliko je ovoga tjedna uznemirila dubrovačku javnost da su, nakon ogorčenih građana reagirale gotovo sve institucije i pojedinci koji su do sada radili i odlučivali o ovom projektu koji je doveden do pravomoćne građevinske dozvole.

Što se sve oko projekta radilo, od provedenog javnog arhitektonsko urbanističkog natječaja za uvalu Sumratin i dodjele koncesije tvrtki Dubrovčaki zalasci sunca? Hoće li se plaža Lapad izgraditi i urediti onako kako je predvidio idejni projekt koji je pobijedio na javnom natječaju, ili je taj natječaj poslužio samo za ishođenje koncesije i lokacijske dozvole? Pitanja su to na koje se proteklih dana nije mogao dobiti potpun odgovor pa burne reakcije javnosti i struke nakon početka sječe i radova ne trebaju nikoga čuditi.

Nažalost za stabla, te su reakcije stigle prekasno, no kako je ovaj dio Lapada javno pomorsko dobro i plaža od javnog interesa i Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja upravo preispituje građevinsku dozvolu koju je izdao ured Grada Dubrovnika.

O svemu više pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika.
 

02. svibanj 2024 14:19