StoryEditorOCM
Dubrovnik"Čujte, moramo se i mi u državnoj upravi ponašati racionalno..."

Ministar prometa o ukidanju Lučke kapetanije u Portu: Dobio sam informaciju da imaju vrlo malo posla, a bude li gužve i problema tijekom sezone, otvorit ćemo dva ureda!

Piše Bruno Lucić
9. veljače 2023. - 14:09

Ministar prometa i potpredsjednik Vlade Oleg Butković se tijekom obilaska gradilišta na Pelješcu osvrnuo i na odluku o ukidanju ureda Lučke kapetanije u Portu.

image

Ston, 090223.
Ministar Oleg Butkovic obisao je radove na pristupnoj cesti od Stona do Peljeskog mosta.
Na fotografiji: Oleg Butkovic.
Foto: Tonci Plazibat/CROPIX

Tonci Plazibat/Cropix

- Dobio sam informaciju da je ured koji je postojao imao vrlo malo posla, nije imao puno obaveza, i da tako kažem, slučajeva i predmeta pa smo to centralizirali na jedno mjesto. Čujte, moramo se i mi u državnoj upravi ponašati racionalno. Tu treba raditi distinkciju od potreba na terenu i suhoparnih brojeva - je li nešto rentabilno i profitabilno. Ovo je bila odluka da se taj ured ukine, vidjet ćemo, ako bude problema, ako vidimo da u turističkoj sezoni to stvara bilo kakve gužve, čekanja, zastoje u funkcioniranju Lučke kapetanije, lako ćemo ga vratiti. Ako bude problema u provedbi i samom funkcioniranju Lučke kapetanije, naravno da ćemo reagirati. Tu je gradonačelnik, s njim ću obaviti razgovor, ako on kaže da je to problem, otvorit ćemo ne jedan, nego dva ureda – na dvije strane Grada, jedan na zapadu, jedan na istoku. Gradonačelnik Franković svemu pristupa konstruktivno i pametno i sada će i tome pristupiti, u to vas uvjeravam. Kako se nas dva dogovorimo, tako će biti, a bit će uvijek u korist ljudi i građana i da bude sve kako treba, rekao je Butković.

03. svibanj 2024 20:15