StoryEditorOCM
DubrovnikU SRIJEDU U IUC-U

Memorijalni skup posvećen Inoslavu Beškeru: njegove su rubrike postale kultne

Piše DV
18. rujna 2023. - 12:39

U sklopu ovogodišnje konferencije Informacijske znanosti i novinarstvo (ITN) 2023., koja se održava u Interuniverzitetskom centru odvija se poseban memorijalni skup posvećen životu i radu prof. dr. sc. Inoslava Beškera. Skup će se održati u srijedu, 20. rujna 2023., od 10 sati, u IUC-u, Don Frana Bulića 4.

Tijekom skupa, fokus će biti na različitim aspektima Beškerovog bogatog višegodišnjeg djelovanja u medijima, uključujući sustavno praćenje tema kao što su crkva, glazba, vanjska politika, jezik, kulturna i znanstvena politika te mnoge druge. Nadalje, posebna pozornost bit će posvećena Beškerovim enciklopedičkim i leksikografskim aktivnostima, uključujući legendarne rubrike “Pitajte Beškera,” “Riječ dana” i “Riječ tjedna,” koje su postale kultne, a dio su knjiga “Filološke dvoumice” i “Riječ po riječ” koje su doživjele iznimno velik broj čitatelja.

Istaknut će se i Beškerova znanstvena i nastavna karijera, uključujući predavanja na Sveučilištima u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, uvođenje novih kolegija i pisanje i uređivanje nekoliko znanstvenih djela i udžbenika. Najinteresantnija izlaganja s memorijalnog skupa bit će objavljena u Zborniku radova.

Suorganizatori ovog skupa su Interuniverzitetski centar u Dubrovniku, Sveučilište u Dubrovniku i Hanza media, institucije u kojima je dr. Bešker intenzivno djelovao tijekom posljednjih dvadeset godina.

Pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju na skupu posvećenom Inoslavu Beškeru i njegovom izvanrednom doprinosu medijskoj industriji, stoji u pozivu.

06. svibanj 2024 14:03