StoryEditorOCM
DubrovnikREAKCIJA ACI MARINE NA TVRDNJE EKO OMBLIĆA

Mato Franković: Imamo građevinsku i sve ostale dozvole

19. travnja 2017. - 15:41

-Žao nam je što nas iz udruge Eko Omblići nisu kontaktirali kako bi im objasnili da je područje zahvata na kojem radimo područje suhog veza u ACI marini Dubrovnik, gdje kroz rekonstrukciju navedenog suhog veza planiramo uvesti najmoderniji sustav pročistača tehnoloških otpadnih voda. Za sve radove koje izvodimo posjedujemo Građevinsku dozvolu i suglasnosti svih ministarstava pa i Ministarstva zaštite okoliša. Napominjem da navedeni radovi služe isključivo u cilju povećanja ekoloških i sigurnosnih standarda na području suhog veza. Iznenađuje nas paušalna i površna ocjena o nezakonitosti radova što se vrlo jednostavno može utvrditi uvidom u građevinsku dozvolu.
 
Ističe se to u reakciji direktora ACI Marine u Komolcu Mata Frankovića nakon objave apela kojeg je ekološka udruga Eko Omblići i Zeleno sunce uputila Ministarstvu zaštite prirode i okoliša RH zbog navodne betonizacije obale Omble nedaleko rječnog otoka Blato reagirasli su i iz ACI marine.
 
Franković u reagiranju ističe kako želim reagirati na eko- apel udruga Eko- centar Zeleno sunce i Eko Omblići jer “u svojem istupu navode kako se na području ACI marine Dubrovnik provodi devastacija gdje se danima u dvorištu marine izvodi nezakonito nasipanje i betonizacija obale rijeke Omble”.
 
Možemo samozaključliti kako će naša Ombla i dalje biti lijepa i još čistija nego je sada, čemu će očito djelatnici u uprava ACI marine Komolac dati nemjerljivi doprinos. O kakvim je doista radovima riječ vidi se i na fotografiji kuju nam je dostavila uprava ACI marine.

26. travanj 2024 19:58