StoryEditorOCM
DubrovnikSADRŽAJ ZA NAJMLAĐE OTOČANE

Mališi na Šipanu uskoro će dobiti novo igralište, radovi su u tijeku, a poznato je i do kada bi trebali biti okončani

Piše B.L.
30. siječnja 2024. - 11:11

Iz gradske uprave stigla je vijest koja će sigurno najviše obradovati najmlađe na Šipanu. Naime, na ovom elafitskom otoku u tijeku su radovi na izgradnji novog dječjeg igrališta u Suđurđu namijenjenog djeci od 2 do 12 godina. 

Na gradilištu se trenutno izvode armiranobetonski temelji za ugradnju tri sprave, penjalice sa zidom za penjanje, dvostruke ljuljačke i velikog tobogana. U tijeku je i gradnja armiranobetonskih klupica na koje će se potom ugraditi drveni nasloni sa čeličnom potkonstrukcijom. Parcela se hortikulturno uređuje te se polažu instalacije za sistem navodnjavanja za zalijevanje biljaka, kao i instalacija javne rasvjete za dva stupa javne rasvjete sa LED reflektorima. Sukladno ugovornoj obavezi, izvođač radova, tvrtka Platanus d.o.o., radove je dužna okončati do kraja veljače. Ugovorena vrijednost ove investicije iznosi 146.348,45 eura s PDV-om.

Podsjetimo, radovi se odnose na izvedbu I. faze igrališta Suđurađ na nekretnini ukupne površine od 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu u svrhu uređenja sportskog i dječjeg igrališta prethodno ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine. Za ovu prvu fazu Gradu Dubrovniku prethodno su, kroz Program razvoja otoka u 2023., odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura. Predmet II. faze projekta odnosi se na uređenje parka i izvedbu sportskog igrališta uz dječje igralište na istoj parceli, a isti će biti prijavljen na Program razvoja otoka u 2024 godini, objavljen od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Grad Dubrovnik ovim nastavlja kontinuirana ulaganja u dječja i sportska igrališta na području čitavog grada. Nakon nedavno završenog igrališta u Šumetu, tijekom ove godine u planu je izgradnja novih dječjih igrališta Ploče iza Grada, Riđica i Ljubač, u okviru izglasanih projekata participativnog budžetiranja, potom malog sportsko igralište u Rožatu pored samostana i boćarske dvorane u Gospinom polju, za koju je u ovogodišnjem proračunu predviđeno 200 tisuća  eura. Ujedno će se na obnovu postojećih dječjih i sportskih igrališta utrošiti 250 tisuća eura, čime se sredstva planirana za ovaj program povećaju za 56,97 posto u odnosu na prošlu godinu.

27. travanj 2024 19:02