StoryEditorOCM
DubrovnikNAKON NAPUŠTANJA SJEDNICE

Ljubo Nikolić: Gradonačelniče, niste u pravu, i ja bih napustio vijećnicu

Piše dv
16. studenog 2023. - 10:09

Nakon što su jučer vjećnici Srđ je Grad napustili sjednicu Gradskog vijeća Dubrovnika zbog toga što predsjenik Vijeća nije sa sjednice udaljio Ivicu Roka, vjećnika koji je na sjednicu i za govornicu došao u majici HOS-a, izazvalo je to puno komentara što kroz priopćenja što na društvenim mrežama. Osim na sjednici gradonačlenik Mato Franković i na svom je facebooku  komentirao odlazak Srđevaca sa sjednice napisavši kako je " uvjeren da ovo što je izveo Đuro Capor nikad ne bi napravio ‘Srđ je Grad’ predvođen Ljubom Nikolićem budući u ovom trenutku, dok u Gradskom vijeću raspravljamo o Proračunu, nema ništa što bi na bilo koji način nekome moglo biti sporno pa ni gospodinu Caporu kojeg je politikantstvo pojelo te je očito samo tražio razlog za napuštanje današnje sjednice".

No Ljubo Nikolić odgovorio je na tom na svom profilu kojega su prenijeli Srđevci, kako su napisali: "samo zato što ga gradonačelnik u više navrata osobno proziva. Bio je to očito vrlo nemušt gradonačelnikov pokušaj da skrene pažnju s pravog problema, a to je nesposobnost predsjednika Gradskog vijeća da čuva dignitet ovog predstavničkog tijela."

–Da sam bio u neprilici svjedočiti ovakvom nepoštivanju institucije Gradskog vijeća, baš kao Petra, Đuro i Nikša, napustio bih vijećnicu. Ponosan sam na moje prijatelje srđevce i na njihovu gestu. Kad to već nisu obavile za to nadležne službe i Predsjednik Gradskog vijeća, cijenio bih da je gradonačelnik osobno svojim autoritetom, spriječio ovakav sasvim nepotreban incident sramoćenja institucije Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. To bi bilo konstruktivno – napisao je Nikolić.

Niste u pravu gradonačelniče, napisao je u komentaru ispod Frankovićeva statusa.

01. svibanj 2024 10:10