StoryEditorOCM
DubrovnikODRON I DALJE PRIJETI |

LIECHTENSTEINOV PUT Nitko ništa ne popravlja, a prepreke nikoga ne ometaju u prometu

Piše napisao i snimio: Ahmet KALAJDŽIĆ
24. listopada 2020. - 17:50
Ni skoro puna dva mjeseca od kako je, odlukom dubrovačke gradske Uprave zatvoren za sav promet, na usjeku Liechtensteinova puta još uvijen nije nitko ništa učinio kako bi se trajno sanirao prijeteći odron s zapadne strane puta.

image
Liechsteinov put je zatvoren već dva mjeseca
Ahmet Kalajdžić


Odluka je dionesena 31. kolovoza i tad su postavljene prepreke koje spriječavaju promet od parkinga hotela "Bellevue" do spoja parkinga hotela "Rixos Premum" s Kotorskom ulicom. Službeno, još od tada zatvoren je promet za sva vozila osim onih interventnih, zbog čega su plastične mobilne prepreke vodom i napunjene samo do polovice. Međutim, nije trebalo dugo da nesavjesni sugrađani otklone prepreke tako da ne samo motociklisti, nego i osobna vozila uz mali i ne previše zahtijevan manevar zaobilaženja, mogu "provući" se te izaći na Put Pera Čingrije.

image
Liechsteinov put je zatvoren već dva mjeseca
Ahmet Kalajdžić


Kako u primjerenom roku nitko nije ništa učinio može se zaključiti da vlasnicima očito nije stalo ili se, možda, ne mogu dogovoriti oko poduzimanja nužnih zahvata. Stoga bi gradskoj upravi valjalo naložiti izvođaču kojeg izaberu postupkom javne nabave da sanira prijeteći odron a račun u ravnomjernim omjerima ispostavi vlasnicima koji ne mogu ili ne žele shvatiti kako vlasništvo podrazumijeva i odgovornost.
26. travanj 2024 03:08