StoryEditorOCM
DubrovnikKREATIVNE INDUSTRIJE

LAZARETI Pogledajte modnu reviju i salon tetovaža

Piše DV
11. studenog 2016. - 09:36

U sklopu manifestacije Dani kreativnih/kulturnih industrija 2016. večeras je u Art radionici Lazareti predstavljen Muzej vučedolske kulture, uz prigodnu modnu reviju. U programu su bile zastupljene radionice tetovaža, predstavljanje nakita i virtualna šetnja.

Inače, Vučedolska kultura dobila je naziv prema arheološkom lokalitetu Vučedol smještenom 5 km od Vukovara, jednom od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi. Muzej je otvoren 30. lipnja prošle godine i jedinstveni je svjetski muzej koji je posvećen nekoj prapovijesnoj kulturnoj pojavi eneolitičkog razdoblja 3000.– 2500. prije Krista.

Muzej je nastao kao rezultat sustavnih arheoloških istraživanja, znanstvenih i multidisciplinarnih interpretacija te višegodišnjeg rada niza stručnjaka i suradnika koji su doprinijeli nastanku Muzeja i razumijevanju biti jednoga vremena.  

Muzej realizira različite teme radionica kao što su izrade maketa vučedolskih kuća, tkanje, izrada sjekira, izrada keramike, učenja o arheologiji, astronomiji i slično.
U programu su sudjelovali kreativci Mirela Hutinec, Mirna Crnković, Zrinka Merčep, Davor Garbac i plesno- edukativna udruga Convivo.

06. prosinac 2022 18:22