StoryEditor
DubrovnikMALI STRADUN I GUP |

KRISTIĆ ODGOVORIO HDZ-U: Razumijem da im je teret krize iz prošlosti i sadašnjosti velik, ali suzdržanim glasom nisam nikome mogao pogodovati

Piše DV
18. rujna 2020. - 18:33
vijećnik Maro Kristić MOST
Tko pokušava suočiti građane s realnošću, a tko to uporno izbjegava, javnost se mogla uvjeriti na zadnjoj sjednici gradskog vijeća. Srećom, ista ta javnost je imala priliku slušati i gledati raspravu u svezi amandmana koji je nas sedam vijećnika podnijelo na dio prijedloga odluke koji se ticao Malog Straduna na Babinom Kuku pa je svima osim Vojku i ekipi jasno o čemu je tu bila riječ. Amandmanom grupe vijećnika štitila su se već zajamčena prava od strane tog istog Grada Dubrovnika vlasnicima nekretnina na Malom Stradunu, koji su sami financirali i zajedno sa Gradom i strukom proveli arhitektonsko - urbanistički natječaj, a od kojih je jedan i brat moje supruge koji tamo ima manji poslovni prostor u kojem posluje njegova turistička agencija.

U sklopu natječaja Grad Dubrovnik je organizirao javnu raspravu te ocijenio da je revitalizacija tog prostora od javnog interesa. Zaključno, Grad Dubrovnik  se detaljno usuglasio s načinom provedbe projekta u smislu procesa ishođenja dozvola za gradnju te je isto predstavnik Grada Dubrovnika ovjerio svojim potpisom kao i svi ostali sudionici natječaja. Sam amandman je podnesen  isključivo radi zaštite rezultata arhitektonsko - urbanističkog natječaja i njime se nikome nisu priskrbila nikakva dodatna prava pa stoga u njemu niti ne mogu postojati nikakvi elementi sukoba interesa o kojima Vojko i ekipa pišu, jer do danas nisu otkrili što su htjeli postići svojom predloženom nezakonitom izmjenom.

Da stvar bude čudnija prozivaju me da sam suzdržanim glasom za izmjene GUP a iz 2014.godine pogodovao nekome, samo ni sami ne znaju objasniti kome niti kako bih to mogao napraviti suzdržanim glasom, jer to nikada nikome u povijesti demokracije do sada nije uspjelo. K tome, isti taj Gup su izglasali oni kao dionici Dubrovačkog dogovora. Razumijem da im je teret krize i manifetluka iz prošlosti i sadašnjosti velik, a ja sam uvijek spreman pomoći kroz konstruktivnu raspravu i borbu argumentima, kao što ih i ovaj put molim da pojasne taj privatni interes u amandmanu grupe vijećnika, kao i kako sam ja to suzdržanim glasom mogao nekome pogodovati.

Radi što vjerodostojnijeg izvještavanja javnosti, molio bih ih da u privitku objave i snimku glasanja za Gup iz  2014. godine kao i raspravu o amandmanu. Samo se nadam da iza ovakvih promašenih pamfleta ne stoji strah zbog mog poziva institucijama, bez kojih na žalost očito nećemo naprijed, a maske neće moći pasti.
 
Maro Kristić
loading...

Izdvojeno

20. listopad 2020 13:34