StoryEditorOCM
DubrovnikA ŠTO ĆEMO SAD?

Krenula sanacija ulice, oduševljenje stanara bilo bi veće da ih je netko o tome obavijestio

Piše DV
23. listopada 2023. - 14:48

Stanarima Čilipske ulice, u Šipčinama, jutros su posve neočekivano krenuli pripremni radovi za dugo očekivanu sanaciju ceste. Asfaltiranje ove ulice prijeko je potrebno, ali radovi bi sigurno bili dočekani s većim oduševljenjem da je komunalni odjel upozorio stanovnike Čilipske što ih očekuje. Ovako, automobili su ostali ‘zarobljeni‘ u odsječenom dijelu slijepe ceste.

Iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu na novinarski upit odgovaraju kako se radi o sanaciji asfaltnog zastora od spoja s Ulicom generala Janka Bobetka do kućnog broja 9B, u duljini oko 30 metara, a sve u sklopu redovnog održavanja nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Predmetne radove izvodi ugovorni izvođač tvrtka Atis Dubrovnik d.o.o.

image

Sanacija Čilipske ulice, u Šipčinama

Dv/Dv

Stanare Čilipske zanima, zbog čega se ne sanira čitava ulica s obzirom da je i njezin gornji dio, prema stubama koje vode na Ulicu od gaja, izlizan i opasan za pješake.

„Dakle, ovaj projekt obuhvaća obnovu asfaltnog kolnika, ne betonske površine. Što se tiče navedene površine, nadležni upravni odjel će sagledati trenutačnu situaciju u komunikaciji s Gradskim kotarom Gruž te po potrebi planirati obnovu navedenog”, odgovaraju iz gradske uprave.

image

Sanacija Čilipske ulice, u Šipčinama

Dv/Dv

Kažu i to kako je o radovima obaviješten Gradski kotar Gruž, iako se od osobe sa službenog broja GK-a čulo da nisu upoznati s terminom izvedbe. Nema odgovora na pitanje, koliko će radovi potrajati, a što se tiče odvijanja prometa, iz Grada kažu: „Za vrijeme pripremnih radova frezanja, stanarima je omogućen prolaz. U slučaju potrebe za zatvaranje prometa za vrijeme trajanja radova, stanari će biti pravovremeno obaviješteni”. Od prijepodneva su ulicom mogli samo pješaci, dok vozila ne mogu ući ni izići. Stanari nisu uopće, a nekmoli pravovremeno obaviješteni. Na terenu se može čuti da će prolaz biti omogućen do kraja dana.

27. travanj 2024 07:52