StoryEditorOCM
DubrovnikFOTO/VIDEO

Korak bliže šoping centru u Gružu? Teška mehanizacija okupirala bivšu Remizu, ruše se ostaci zgrade čiji su se stanari godinama opirali iseljenju

Piše Dv
16. rujna 2022. - 11:12

Započeli su radovi na prostoru bivše Remize čiji je vlasnik dubrovački poduzetnik Lovorko Milošević. Ruši se ostatak veće od dvije stambene zgrade koje su ostale na rubnom dijelu parcele, a rušenje obavlja tvrtka Texo gradnja.

Naime, stanari kuća koje su ostale nisu se htjeli iseliti, a u međuvremenu su svi stanari napustili kuće. Kako je prije najavljivao bivši vlasnik dubrovačkog lanca Pemo, na tom mjestu trebao bi niknuti šoping centar s podzemnom garažom, ugostiteljsko-turističkim sadržajem, poslovnim i uredskim sadržajem.

image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić

U Gružu bi tako trebala niknuti nova poslovna zona, a izgleda da će taj dio Dubrovnika konačno dobiti sadržaj kakav zaslužuje ovaj poslovni dio grada. Inače, Dubrovčani s nostalgijom gledaju na prostor gdje je bila Libertasova Remiza i gdje su u prošlosti bili tramvaji.

Podsjetimo, nedavno su se Sanitat i Milošević dogovorili oko parkinga u Radeljeviću koji pripada dubrovačkom poduzetniku, a Dubrovčani će aute moći parkirati do kraja studenog. Što će biti nakon toga, nije poznato. 

04. svibanj 2024 18:05