StoryEditorOCM
DubrovnikVODOVOD DUBROVNIK: POZIV MJEŠTANIMA ZATONA

Konačno rješenje značajnog komunalnog problema

27. veljače 2017. - 17:20

Vodovod Dubrovnik poziva mještane Malog Zatona da podnesu zahtjeve za priključenje na sustav fekalne odvodnje.
Naime, nakon što su dovršeni svi radovi na izgradnji tamošnjeg kanalizacijskog sustava, uključujući i završne radove, tj. asfaltiranje ceste, stekli su se svi uvjeti za početak priključivanja obiteljskih kuća na novoizgrađenu mrežu odvodnje.

Podsjećamo, do sada se nerijetko događalo da, zbog prepunih septičkih jama, kanalizacija doslovce izvire iz zemlje, pa i iz kolnika Jadranske magistrale! Tako će se s dovršenjem ove mreže riješiti gorući komunalni problem Zatonjana. Izgradnjom ovog sustava te priključenjem tamošnjih korisnika Vodovod će riješiti i problem mogućeg onečišćenja obližnjeg izvorišta Palata, jer će objekti koji se nalaze u njegovoj blizini i čije su septičke jame ugrožavale njegovu sanitarnu ispravnost sada biti priključene na kvalitetnu kanalizacijsku mrežu. Cjelokupna investicija bila je vrijedna 6,7 milijuna kuna, a projekt je u iznosu od 90% sufinanciran od strane EU i Hrvatskih voda.

Iako za stavljanje ovog sustava u funkciju preostaje još dovršiti njegovo priključivanje na elektroenergetsku mrežu, u međuvremenu se mogu odvijati pojedinačni građevinski radovi na izgradnji samih priključaka,  tj. spajanju tamošnjih domaćinstava i gospodarskih objekata na Vodovodovu mrežu fekalne odvodnje.

Ovisno o brzini izvođenja radova od strane HEP-a, sustav bi mogao biti u funkciji do Uskrsa, a mještani koji podnesu zahtjeve već u tom roku i spojeni.

17. lipanj 2024 12:57