StoryEditorOCM
DubrovnikDOČEK

Koliko stranih studenata želi studirati na Sveučilištu u Dubrovniku i odakle dolaze?

Piše DV
10. veljače 2022. - 14:16
U ljetnom semestru ove akademske godine na Sveučilištu u Dubrovniku studirat će 69 stranih studenataUnidu

U ljetnom semestru akademske 2021./2022. godine na Sveučilištu u Dubrovniku studirat će 69 stranih studenata. Sveučilište je, u suradnji s udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik (ESN), za strane studente organiziralo Orijentacijske dane do 14. veljače.

Kako su priopćili, u Dubrovnik je stiglo 48 novih Erasmus studenata, 6 studenata u sklopu Double degree programa kojeg imaju sa Sveučilištem u Palermu, a iz zimskog semestra ostaje 15 studenata. Dolaze iz 16 zemalja; Poljske, Španjolske, Italije, Njemačke, Češke, Nizozemske, Austrije, Irske, Slovačke, Francuske, Slovenije, Kirgistana, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske i Rusije.

Dobrodošlicu je studentima poželjela prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica koja je u ime Sveučilišta poželjela novim studentima ugodan boravak u Dubrovniku i na Sveučilištu uz nova znanja, iskustva, poznanstva i prijateljstva te dobro zdravlje. Također, predsjednik Erasmus Student Networka Dubrovnik Božo Simović predstavio je ovu udrugu koja je stranim studentima na raspolaganju tijekom čitavog boravka u Dubrovniku. ESN je bio zadužen za organizaciju neformalnih aktivnosti Orijentacijskih dana koje uključuju razgled grada i okolice, druženja u prirodi, večernje zabave i izlet u Konavle.

Podsjetimo, u zimskom semestru ove akademske godine na Sveučilištu u Dubrovniku studirala su 53 strana studenta.

03. svibanj 2024 05:15