StoryEditorOCM
DubrovnikHNS O AMANDMANU

Još nije kasno da OŠ Mokošica postane 'Škola za život'

Piše DV
15. lipnja 2018. - 14:12

HNS Podružnica Dubrovnik obratila se gradonačelniku Matu Frankoviću nakon što je na 12. sjednici Gradskog vijeća 28. svibnja odbijen njihov amandman o uključivanju Osnovne škole Mokošica u eksperimentalni program "Škola za život" vrijedan 300 tisuća kuna:

- Pripremajući amandman mislili smo - od izbora je prošlo godinu dana i ako je prijedlog dobar i razvojan, naići će na podršku gradonačelnika. Iznenadilo nas je onda kada ste ispred najboljih interesa naše djece stavili političko nadmetanje. Neosnovanim odbijanjem amandmana pokazali ste da ste u grču, iako za to nemate razloga. Kao da Vas nešto sprječava da budete to što kažete da jeste – gradonačelnik svih svojih građana. Ma da ste prihvatili naš amandman, mogli ste ga slobodno uvrstiti u ilustriranu promidžbenu  knjižicu što ste je nedavno tiskali na 40 stranica - ističu haenesovci.

Kažu da još nije kasno za djelovanje:

- Zatražili smo pojašnjenja od Ministarstva znanosti i obrazovanja. I odgovor profesorice Lidije Kralj, pomoćnice ministrice Divjak, dodatno nas je uvjerio da smo amandman dobro i temeljito pripremili. Ono što se od Grada Dubrovnika traži, samo je dobra volja i jedna (1) potvrda. Znamo da ste pročitali taj odgovor Ministarstva jer smo Vam ga poslali na e-mail kao i gradskim vijećnicima. Od velikog broja vijećnika dobili smo podršku, a od Vas, poštovani gradonačelniče, šutnju administracije.
Jer ono što nam je Ministarstvo obrazovanja potvrdilo jest da nisu potrebne nove suglasnosti zato što se škola Mokošica već prijavila za sudjelovanje u eksperimentalnom programu i poslala je svu traženu dokumentaciju. A sve što Grad kao osnivač škole treba učiniti je potvrditi da je spreman preuzeti financijske obaveze za opremanje škole, za kupovinu tableta za sve učenike i učitelje u eksperimentalnim razredima te nabavu eksperimentalnih nastavnih materijala za sve predmete u 1. i 5. razredu te biologiju, kemiju i fiziku u 7. razredu - govore iz HNS-a.

Dodaju kako nije potrebno da sredstva budu dostupna odmah, potrebno je tek da školi budu na raspolaganju prije početka školske godine kako bi na vrijeme nabavili sve što je potrebno za provedbu i uključili se u ovaj program te tako pridružili 72 odabrane škole. Stoga od gradonačelnika traže konkretan odgovor, stoji u dopisu koji u ime HNS podružnice Dubrovnik potpisuju
Miho Obradović, predsjednik te potpredsjednica Marina Vučković Matić i Nataša Gabričević.

08. svibanj 2024 06:10