StoryEditorOCM
DubrovnikVremenske (NE)PRILIKE

Jesen već pokazuje ćudi: Iskoristite današnji dan, od sutra slijedi drastična promjena vremena, neće svima biti po volji

Piše DV
24. rujna 2022. - 10:14

"Nakon većinom sunčanog i ujutro prohladnog petka - prvog dana kalendarske ili astronomske jeseni, od vikenda slijedi prevladavajuće umjereno, gdjekad i jako jugo i jugozapadnjak, na Jadranu još mjestimice i južni vjetar, te porast ne samo temperature zraka, nego i naoblake.

image

Prognoza DHMZ-a za Dubrovnik

Dhmz/

Pritom i povremena kiša, u subotu u gorju i na sjevernom Jadranu, od nedjelje gotovo posvuda, ponegdje i obilnija te praćena grmljavinom, pri čemu su moguća i grmljavinska nevremena. No, prema sredini novog tjedna bit će i sve duljih sunčanih razdoblja, a kiša sve rjeđa"- sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a, a prenosi je Slobodna Dalmacija.

Na kraju vremenske prognoze Klemenčić Novinc dodatno je komentirala ovaj vikend. 

image

Prognoza DHMZ-a za Dubrovnik

Dhmz/

- Planirate li za vikend boravati na otvorenom, svakako je povoljnija subota, a u nedjelju i u ponedjeljak pratite vremensku prognozu i upozorenja na opasne vremenske pojave, osobito na Jadranu i predjelima uz njega - kazala je Klemenčić Novinc za HRT.

03. svibanj 2024 19:40