StoryEditorOCM
DubrovnikPeskarija ‘spava‘

Jedna od najatraktivnijih dubrovačkih lokacija za ugostiteljstvo i dalje zjapi prazna! Provjerili smo što se događa i dokle je stigao postupak za davanje koncesije

Piše L.Vierda
1. lipnja 2023. - 21:09

Što se događa s koncesijom za južni, veći dio Peskarije, za koju su se kao ponuđači javili Mario Zvono i Renato Smoljko odnosno njegova tvrtka Movida Dos d.o.o.? Nakon što je Ministarstvo još prošle godine poništilo odluku o dodjeli koncesije, sve je završilo na krim istraživanju, a potom i raspisivanju novog natječaja na kojeg se Smoljko, kako je rekao Dubrovačkom krajem travnja ove godine, ponovno javio. U ovo vrijeme već je trebao ući u posjed koncesije, no još uvijek se nije odlučilo – ništa. Iz Županijske lučke uprave Dubrovnik nemaju nikakve nove informacije o jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija, a sezona je već dobro krenula.

- Ističemo kako je postupak trenutačno u fazi isteka roka od 30 dana unutar kojega roka ponuđači mogu uložiti tužbu Upravnom sudu u Splitu."- izjavio je ravnatelj ŽLU Željko Dadić, dodajući kako su dosad za to koncesijsko područje bila dva natječaja. Na pitanje traje li još uvijek kriminalističko istraživanje oko cijelog postupka iz ŽLU ne znaju odgovor. Iz tog razloga ne mogu reći ni hoće li se, u slučaju da postupak istraživanja još traje, natječaj ponavljati i treći put, kao ni u slučaju da je postupak gotov, slijedi li dodjela koncesije i ulazak koncesionara u posjed. U međuvremenu, na tom dijelu Peskarije, najvećem i najatraktivnijem za koncesionara, sve spava.

-Ne znam još ništa, nemam baš nikakve informacije oko toga i ne bih komentirao ako me razumijete" - kratko nam je rekao Smoljko u telefonskom razgovoru. Po svemu sudeći, ako konačno i uđe u posjed, pitanje je hoće li od toga biti išta ove sezone.

Kako je Dubrovački već pisao, inspektori Odjela kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko- neretvanske proveli su intenzivnu krim- istragu zbog zakonski utemeljene osnovane sumnje na rješenje nadležnog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH koje je prošle godine poništilo odluku izabranog Povjerenstva dubrovačke Županijske lučke uprave o izboru koncesionara za Peskariju.

Ministarstvo je odluku trebalo donijeti do kraja travnja jer je tada prema Zakonu o upravnom postupku isticao rok od 60 dana za odgovor na žalbu Županijske lučke uprave Dubrovnik Ministarstvu.

02. svibanj 2024 14:45