StoryEditorOCM
DubrovnikOTVORENE PRIJAVE |

JAVILO SE DEVET ZAINTERESIRANIH Nastala je prava gužva oko ravnateljske fotelje Rezervata Lokrum, među kandidatima su zanimljiva imena

Piše Dv
17. studenog 2020. - 07:21
Oko ravnateljske fotelje Javne ustanove Rezervata Lokrum doslovno se stvorila prava gužva. Naime, na natječaj raspisan 2. rujna do isteka natječaja 26. listopada, javilo se devet zainteresiranih za ovu funkciju.

Početkom studenog otvorene su pristigle prijave te je tako utvrđeno kako jedna prijava nije imala potpunu dokumentaciju, a jedan kandidat je odustao pa je tako ostalo sedam kandidata. Navodno je kandidaturu povukao nekadašnji predsjednik Uprave Hotela Maestral Julije Srgota.

image
Bivši ravnatelj Ivica Grilec
CROPIX


Posljedica je ovo razrješenja ravnatelja Ivice Grileca i to zbog nepravilnosti u javnoj nabavi za odvoz smeća s otoka. Grilec je organizirao konferenciju za medije kako bi predstavnicima medija prikazao svoju stranu priče, a pritom je izazvao posebnu pažnju javnosti jer nije htio odgovoriti na pitanja novinara lokalne televizije.

Nedugo nakon toga, njegovo je razrješenje najavio dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Tako je na javno održanoj sjednici Upravnog vijeća ove ustanove 8. srpnja jednoglasno Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika upućen prijedlog o Grilecovom razrješenju. Tada je predsjednik Upravnog vijeća Zoran Obradović kazao kako je s otoka odvezeno 250 kubičnih metara otpada bez ugovora te da je dio odvezen kroz ljetne mjesece, ali da nije došlo do financijske štete. Naveo je Obradović kako je ravnatelj odstupio od procedure.

Istovremeno je Vijeće Odboru za izbor i imenovanja predložilo imenovanje Nikoline Grković za vršiteljicu dužnosti ravnateljice JU Rezervat Lokrum, što je na sjednici Gradskog vijeća krajem srpnja i prihvaćeno te je Grilec razriješen dužnosti.

Neslužbeno, na natječaj su se javili: sadašnja v.d. ravnateljica Nikolina Grković, Vesna Peer, Marlena Ćukteraš, Mislav Bilić, Marijo Dominiković, Tihomir Raguž te Mato Klaić. Bilić i Ćukteraš su se javili na natječaj za isto radno mjesto i na prethodnom natječaju u travnju 2018. kad je za ravnatelja izabran Ivica Grilec. Dominiković je poznat dubrovačkoj javnosti jer je bio direktor Hypo banke u Dubrovniku te ekonom u Dubrovačkoj biskupiji, dok je Mato Klaić svojedobno bio direktor Croatia osiguranja u Dubrovniku i član uprave Hotela Plat. Slijedi testiranje i razgovor s kandidatima koji imaju pravovaljanu dokumentaciju.

image
Predsjednik Upravnog vijeća JU Rezevat Lokrum Zoran Obradović
Božo Radić/Cropix


Pred kraj studenog Upravno vijeće u sastavu Zlatko Begušić, Nikolina Korać, Emilio Puljizević, Mateo Kristović te Zoran Obradović (predsjednik) odlučuju koji od navedenih sedam kandidata zadovoljava sve potrebne uvjete te njihov konačni prijedlog upućuje se Odboru za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Dubrovnika nakon čega će se prijedlog naći pred dubrovačkim gradskim vijećnicima.
30. travanj 2024 14:04