StoryEditorOCM
DubrovnikGrad Dubrovnik

Izvršni odbor Plana upravljanja jednoglasno usvojio Studiju prihvatnog kapaciteta za povijesnu jezgru

Piše dv
26. ožujka 2024. - 16:34

Nakon usvajanja na Turističkom vijeću Turističke zajednice grada Dubrovnika, Studija prihvatnog kapaciteta svjetskog dobra UNESCO-a, izrađivača Sveučilišta u Dubrovniku, također jednoglasno usvojena je i na osmoj sjednici Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja.

Studiju prihvatnog kapaciteta za povijesnu jezgru članovima Izvršnog odbora Upravljačke komisije Plana upravljanja izložili su predstavnici izrađivača - Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nebojša Stojčić, prof.dr.sc Ivana Pavlić i izv.prof.dr.sc. Barbara Puh.

Studija prihvatnog kapaciteta svjetskog dobra UNESCO-a dio je aktivnosti preuzetnih usvajanjem prvog hrvatskog Plana upravljanja, a koji se u Dubrovniku sustavno provodi.

Po svojim istraživačko-znanstvenim komponenata Studija je najsveobuhvatniji dokument ovakve vrste u Republici Hrvatskoj, a izrađena je u okviru šireg sporazuma o znanstveno-stručnoj suradnji u istraživanju i razvoju sklopljenog između Sveučilišta, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice i Lučke uprave Dubrovnik u srpnju prošle godine na razdoblje do kraja 2026. godine. 

Slijedi usvajanje Studije na tematskoj sjednici Gradskog vijeća.

27. travanj 2024 11:10