StoryEditorOCM
DubrovnikPRATITE UŽIVO

Izravni prijenos sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Piše DV
9. svibnja 2022. - 08:56

Od 9 sati u Velikoj vijećnici traje 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

 

 

 

D n e v n i  r e d

 

  1. Vijećnička pitanja.

 

  1. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu gradonačelnika Grada Dubrovnika u razdoblju od 1. srpnja 2021. do 31. prosinca 2021. godine.

 

  1. Prijedlog odluke o korištenju dijela naplaćenih sredstava komunalnog doprinosa i komunalne naknade za druge namjene različite od namjena propisanih člankom 76. i 91. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

 

  1. Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja stambenog naselja za branitelje na Nuncijati.

 

  1. Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gruški akvatorij te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i izmjena i dopuna GUP-a Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja „Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje“.

 

  1. Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika.
  2. Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o izmjenama i dopunama PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika te stavljanja izvan snage dijela UPU-a Radeljević-Libertas.

 

  1. Prijedlog odluke o izradi izmjena i dopuna UPU-a Radeljević-Libertas te s tim u vezi izmjena i dopuna PPU-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o gospodarenju nekretninama u vlasništvu Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi u vlasništvu Grada Dubrovnika – park Gradac.

 

  1. Prijedlog odluke o osnivanju Doma za starije osobe Ragusa.

 

  1. Prijedlog odluke  o ostvarivanju prava na subvenciju troškova najma stana samcima i obiteljima slabijeg materijalnog statusa.

 

  1. Prijedlog odluke  o koeficijentu za obračun plaća ravnatelja/ica javnih ustanova dječjih vrtića Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o načinu ostvarivanja prednosti upisa djece u javne ustanove dječjih vrtića Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o sufinanciranju i subvencioniranju privatnih dječjih vrtića i djelatnosti dadilja na području Grada Dubrovnika.

 

  1. Prijedlog odluke o osnivanju i imenovanju članova Gradskog povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

 

  1. Prijedlog odluke o imenovanju Stručnog povjerenstva za davanje koncesije za  posebnu upotrebu pomorskog dobra Grada Dubrovnika radi izgradnje crpne stanice na čest. zem. 1875/16 k.o. Dubrovnik.

 

  1. Prijedlog etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u Gradu Dubrovniku.

 

  1. Prijedlog izmjena i dopuna Plana korištenja javnim površinama u povijesnoj jezgri.

 

  1. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o stanju zaštite od požara i stanju provedbe godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području Grada Dubrovnika u 2021. godini.

 

  1. Prijedlog godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara na području Grada Dubrovnika u 2022. godini.

 

  1. Prijedlog zaključka o izmjenama i dopunama Zaključka o unapređenju projekta Dubrovačke kartice (Dubrovnik Card).

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na tekst Statuta Dječjih vrtića Dubrovnik.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na tekst Pravilnika o upisu djece u Dječje vrtiće Dubrovnik.

 

  1. Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na tekst Pravilnika o upisu djece u Dječji vrtić Pčelica.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za nekretninu katastarske oznake čest. zem. 1509 k.o. Trsteno,  površine 173 m2.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio čest. zem. 1253/2 k.o. Gruž ( s.i.) , u površini od 45 m2.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio čest. zem. 169/5 u površini od 6 m2, 169/7 u površini 17 m2 i  174/12 u površini od 26 m2, sve k.o. Obuljeno.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 2835 u površini od 5 m2, upisane u z.ul. 477 k.o. Luka Šipan.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 1042/1 u površini od 55 m2, upisane u z.ul. 12 k.o. Prijevor.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 1060 u površini od 32 m2, upisane u z.ul. 302 k.o. Prijevor.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za nekretninu katastarske oznake čest.zem. 1186/2 u površini od 21 m2, upisanu u z.ul. 197 k.o. Gruž.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine zemljišnoknjižne  oznake  čest. zem. 1319 k.o. Gruž ( s.i.), u površini od 3 m2.

 

  1. Prijedlog zaključka o ukidanju statusa puta, odnosno javnog dobra u općoj uporabi, za dio nekretnine katastarske oznake čest.zem. 2834 u površini od 27 m2, k.o. Luka Šipan.

 

  1. Prijedlog zaključka o potpisivanju Ugovora o zasnivanju prava služnosti sa društvom Hrvatski Telekom d.d. iz Zagreba na dijelu nekretnine čest.zem. 643 k.o. Obuljeno,  u površini 78,50 m2

 

  1. Prijedlog rješenja o imenovanju ravnatelja/ice Javne ustanove u kulturi Folklorni ansambl „Linđo“.
28. travanj 2024 11:25