StoryEditorOCM
DubrovnikGUŽVA ILI ‘PROPUH‘

Izbjegavaju li Dubrovčani gradske službe? Iz Grada Dubrovnika otkrivaju je li im opao promet sa strankama otkad su u primjeni covid-potvrde

Piše GB
8. prosinca 2021. - 09:17

Je li se i kako uvođenje covid potvrda odrazilo na posjećenost dubrovačkih gradskih službi i ureda, bilježe li manji promet klijenata otkako su na snazi strože epidemiološke mjere, pitali smo u gradskoj upravi:

image
Kontrola covid potvrda postala je svakodnevica
Tonći Plazibat/Cropix

- U gradskim službama i uredima nije zabilježen manji dolazak građana od uvođenja nadzora covid potvrda pri ulazu u zgrade javnih uprava, niti smo zabilježili pokušaje ulazaka bez potrebnih potvrda. Grad Dubrovnik je svakako već ranije ustavom Otvoreni grad od svibnja ove godine, omogućio svojim građanima, uvođenjem digitalnih obrazaca i on-line podnošenjem zahtjeva, pokretanje upravnih i drugih postupaka. Na taj je način i osobama koje ne posjeduju neku od traženih potvrda omogućeno korištenje usluga gradske uprave – kazali su nam iz Grada Dubrovnika koji je od 16. studenoga 2021. primjenjuje Odluku o uvođenju posebne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Sukladno regulama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH, za ulazak u službene prostorije gradske uprave već četvrti tjedan treba predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju, uz osobni identifikacijski dokument.

image
Provjera potvrda i testova djelatnika zupanijske i gradske uprave.
 
Tonći Plazibat/Cropix

Osim djelatnika, iste dokumente obvezne su predočiti i sve osobe koje dolaze u službene prostorije, uključujući stranke, pružatelje usluga ili druge osobe koje dolaze u prostore gradske uprave po bilo kojoj osnovi. 

Za svoje zaposlenike Grad Dubrovnik je omogućio testiranje, a svi građani mole se da prilikom dolaska u službene prostorije pripreme tražene dokumente i poštuju propisane odredbe. U zatvorenim prostorima i dalje obvezno pridržavanje epidemioloških mjera.

06. svibanj 2024 04:42