StoryEditorOCM
DubrovnikSAMO SU GLASINE?

Iz Županije poručuju: učenici Ekonomske i trgovačke škole neće na nastavu u Župu dubrovačku. Evo što kažu za Medicinsku školu

Piše DV
16. siječnja 2023. - 18:04

Dvije dubrovačke srednje škole očekuju dokumentaciju za dogradnju, a među učenicima jedne od njih već se proširila priča kako ih čeka sudbina Turističke i ugostiteljske škole. Učenici TUŠ-a ovog su se ponedjeljka konačno vratili u svoju obnovljenu školsku zgradu na Pločama, nakon što su nastavu u prvom polugodištu pohađali su Župi dubrovačkoj.

Kako kaže roditelj učenika Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik, dijete je u školi čulo kako će, kad krenu radovi na dogradnji, i oni nastavu imati u zgradi Osnovne škole Župa dubrovačka. Informaciju je najprije opovrgnula ravnateljica ove škole Suzana Đurđević, a potom i ured župana Nikole Dobroslavića. Početak radova na dvjema dubrovačkim školama još nije ni blizu razgovora o zamjenskom prostoru.

- Navodi o preseljenju učenika Ekonomske i trgovačke škole Dubrovnik u prostore Osnovne škole Župa dubrovačka nisu točni. Naime, Dubrovačko-neretvanska županija u ovom trenutku radi na izradi glavnog projekta nadogradnje navedene škole. Jednako tako, projekt sanacije i nadogradnje Medicinske škole je u procesu izrade projektne dokumentacije. Nakon raspisivanja natječaja o sufinanciranju od strane resornih ministarstava, Dubrovačko-neretvanska županija planira ove projekte na iste i prijaviti. U ovome trenutku, sukladno navedenome, nastava će se redovito odvijati kako u Ekonomskoj i trgovačkoj, tako i u Medicinskoj školi – odgovor je Dubrovačko-neretvanske županije, osnivača srednjih škola u Dubrovniku.

 

05. svibanj 2024 15:42