StoryEditorOCM
DubrovnikISPRAVAK

Gradska uprava reagirala na naš tekst: "Vozilo na fotografiji nije dostavno vozilo"

Piše dv
10. svibnja 2023. - 12:25

Iz gradske uprave poslali su ispravak našeg teksta "Dostavno vozilo na ulazu u Knežev dvor zabrinulo Dubrovčane"  koji smo popratili fotografijom čitatelja. U ispravku gradska uprava kaže: 

"Sukladno zakonu o medijima tražimo ispravak netočnog navoda nastavno na tekst objavljen na Vašem portalu danas, 10. svibnja 2023. u 08:01 sati "Dostavnim vozilom samo što nije ušao u Knežev dvor":

Naime, autor teksta je na zlonamjeran način s namjerom obmane čitatelja predstavio kako je dostavno vozilo skoro pa ušlo u Knežev dvor, dok je činjenično stanje potpuno drukčije.

1.    Vozilo na fotografiji nije dostavno vozilo i nije fotografirano u jutarnjim satima, nego jučer, 9. svibnja, u popodnevnim satima pred koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

2.    Radi se o vozilu Dubrovačkog simfonijskog orkestra, što je jednostavno provjerljivo kako fotografu, tako i novinaru koji je autor teksta.

3.    Vozilo se parkiralo na istovjetan način kako to i uvijek radi prilikom unosa, odnosno odvoza stolica, instrumenata, stalaka za note i ostale opreme potrebne za organizaciju koncerta u Kneževom dvoru.

Ostaje nepoznato zbog čega se autor teksta odlučio poslužiti neistinitom tvrdnjom kako se radi o dostavnom vozilu kada su sve činjenice, kako o vlasniku vozila koje je istaknuto na prednjim lijevim vratima, tako i o poslu koje obavlja lako provjerljive.", napisali su Odsjeka za odnose s javnostima.

03. svibanj 2024 19:06