StoryEditorOCM
DubrovnikKAŽNJAVANJE NA PLOČAMA

Iz Grada poručuju: Iznimki nema, a kazne su 12 tisuća kuna! Video nadzorom pretovarne zone utvrđuje se nepropisni iskrcaj, pretovar i parkiranje

Piše dv
15. srpnja 2022. - 14:16

Odsjek za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika provodi kontinuirani video nadzor pretovarne zone i okolnog prostora na području Ploča zbog nepropisnog iskrcavanja i pretovara robe, kao i parkiranja na nedozvoljenom području.

Utvrđeno je kako pojedini trgovački distributeri obavljaju istovar robe, za opskrbu trgovina i građana unutar povijesne jezgre Grada, na prostoru autobusne stanice na Pločama, odnosno na prostoru izvan pretovarne zone u Ulici Frana Supila što je zabranjeno člankom 159. stavka 3. Odluke o komunalnom redu. Dana 15. srpnja 2022. komunalni redari su za navedeni prekršaj protiv jedne pravne osobe izrekli novčanu kazna u iznosu od 12.000 kuna (10.000 kuna za pravnu osobu i 2.000 kuna za odgovornu osobu).

Po izdavanju kazni, koja se po propisanoj proceduri ispisuje u prisutnosti vozača vozila koje je u prekršaju, vozila se udaljavaju iz zone. Grad Dubrovnik će nastaviti s provođenjem iste Odluke putem sustava video nadzora radi kažnjavanja nepropisnog iskrcaja, pretovara i parkiranja.

25. veljača 2024 05:22