StoryEditorOCM
Dubrovnik‘AKO PIJEŠ NE VOZI, SAMO NAZOVI‘

Ivica Smoljko: Plavi taksi besplatno je vozio ‘vesele‘ sugrađane čak i u susjedne općine!

Piše Ahmet Kalajdžić
4. siječnja 2023. - 21:21

-Akcija „Ako piješ ne vozi, samo nazovi” trajala je svaki vikend od 15. prosinca prošle do 2. siječnja ove godine u razdoblju od 21 sat do ponoći, a već četvrtu godinu zaredom realizirana je u suradnji s udrugom „Sigurnost u prometu”. I ove su godine građanima na raspolaganju s svojim vozilima Plavog taxija bila dva naša volontera, a obavljena je ukupno 51 vožnja- ističe čelnik „Plavog taxija” Ivica Smoljko koji naglašava i specifičnost po kojoj će se pamtiti najnovija akcija:

image

Plavi taksi

Božo Radić/cropix/

-Zanimljivo je da smo imali čak 26 vožnji prema Župi dubrovačkoj! Iako se akcija odnosila samo na gradsko područje Dubrovnika, mi smo je samoinicijativno produžili i na područje Župe. Također, specifičnost najnovije akcije jest da je većinu putnika činila mladež i to ne pojedinačno, nego u grupicama pod dva- tri putnika, većinom starosti 25-30 godina. Sretni smo što ni ove godine tijekom blagdana koje smo „operativno pokrivali” našim vozilima, nismo zaprimili ni jedan lažni poziv i na tome zahvaljujemo našim sugrađanima. Također, naši vozači nisu imali neugodnosti bilo koje vrste od strane putnika koje su prevozili. Naprotiv, izražavali su veliku zahvalnost, a nekolicina su nas nakon par dana nazivali, izražavajući želju da plate vožnju, što su neki s primili s pozitivnom nevjericom- rekao nam je Smoljko, naglasivši kako su sretni ako su uspjeli spasiti barem jedan život sugrađana koji bi, lako je moguće, imali prometnu nezgodu da su pod utjecajem alkohola sjeli za volan osobnih vozila.

image

čelnik "Plavog taxija" Ivica Smoljko

Ahmet Kalajdžić/

Na kraju, iz Plavog taxija najavljuju nastavak ove hvalevrijedne akcije i za iduće božićne blagdane te novogodišnje praznike.

02. svibanj 2024 09:04