StoryEditorOCM
DubrovnikNAJPOZNATIJI GRADSKI VIJEĆNIK

Ivica Roko o nadolazećim izborima: ‘Oni koji su mene i moje glasače nazivali pogrdnim imenima sad traže naš glas. Podržavam samo jednog kandidata, a o Milanoviću...‘

Piše Anđelka Kelava
9. travnja 2024. - 07:29

Kampanja za predstojeće parlamentarne izbore već se dobro zahuktala. Jedno od iznenađenja ovih izbora je i Enio Meštrović, odnosno njegov alter ego Ričard, koji je predao liste za 9. i 10. izbornu jedinicu, a za premijerskog kandidata najavio je svog prijatelja i jednog od glavnih protagonista u njegovim skečevima na YouTube kanalu, Dragana.

Pitali smo dubrovačkog nezavisnog vijećnika Ivicu Roka što misli o Ričardovoj kandidaturi, predizbornoj kampanji, i koga podržava na izborima:

- Vrijeme će pokazati, narod će prepoznati, neka daju glas kome god hoće, neka glasaju po svojoj savjesti. Svoje glasače neću tjerati da glasuju ni za koga, prema tome, neka sami odluče. Jedino koga podržavamo jedan kroz jedan je Ričard, odrješit je Roko.

image
Božo Radić/Cropix

"O ostalima neću ništa javno reći, glasat ću za koga želim, nezavisni sam i ne želim ništa komentirati bez stručnog stožera", dodaje.

Pitamo ga kako komentira činjenicu da se i premijer Zoran Milanović ‘upleo‘ u parlamentarne izbore:

- Ja i predsjednik bili smo zajedno na Kandelori, bili na večeri i ručku, ne bih htio o njemu ništa govoriti. Čekam dogodine lokalne izbore i tad će svi vidjeti tko je Ivica Bobo Roko. Jednom sam dokazao svoju snagu na prošlim izborima, tu ću se pokazati, zanima me samo građevina, kako ću posao odraditi, malter zamiješati", kaže nam Roko.

Dodaje kako ga ljuti ponašanje pojedinaca:

- Neki su me u Gradskom vijeću nazivali lopužom, pijančinom, šovinistom, fašistom, a sada isti ti ljudi obilaze betule, trgove i ulice kako bi dobili naš glas. Ti isti koji su moje glasače nazivali pogrdnim imenima, travašima, pijančinama, sada traže naš glas. Nikoga neću podržati osim nezavisnog Ričarda. To je moja zadnja.

image

Enio Meštrović poznat kao Ričard

Jure Miskovic/Cropix

Podsjetimo, Nezavisna lista Ivice Roka, broj 7, najveće iznenađenje ovih lokalnih izbora, dobila je dva mandata u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika. Za Rokovu listu glasovalo je 1.674 birača ili 8,98 posto, a u Gradsko vijeće po tome su ušli Ivica Roko i Ivan Cetinić.

"Bit ćemo ‘mikrofoni‘ i ‘zvučnici‘ svim stanovnicima Grada Dubrovnika", poručili su iz tada KLGB Ivica Roko.

27. travanj 2024 15:30