StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Ishođena građevinska dozvola za tri zgrade u Solitudu, dogovorena bolja povezanost Elafita, uređuje se dječje igralište u Suđurđu

Piše Grad Dubrovnik
30. lipnja 2023. - 09:21

NASTAVAK PROJEKTA DUBROVAČKA STANOGRADNJA

Ishođena građevinska dozvola za tri zgrade u Solitudu

Grad Dubrovnik ishodio je građevinsku dozvolu za gradnju tri zgrade u Solitudu, u sklopu projekta Dubrovačka stanogradnja. Projektom izgradnje planskog naselja, koji će obuhvatiti gradnju ukupno 50 stanova, gradska uprava nastavlja program poticajne stanogradnje za mlade obitelji i time rješavanje ključnog problema mladih u Dubrovniku.

Projektom je predviđena izgradnja stambenih objekata, prometnice, cjelokupne infrastrukture, kao i javnih sadržaja poput vrtića. Planirani stanovi, njih 50, veličine od 55 do 77 ‘kvadrata‘, raspoređeni su u tri zgrade na nekoliko etaža, okružene drvoredima i povezane zajedničkom šetnicom.

image

Solitudo - Dubrovačka stanogradnja

Grad Dubrovnik

Parkirališna mjesta osigurat će se gradnjom podzemnih garaža i parkirališnih mjesta za stanare i javne korisnike, a predviđen je i prostor dječjeg vrtića za šest do osam vrtićkih jedinica za smještaj oko 100 djece, za koji se planira arhitektonsko-urbanistički natječaj.

Uz izgradnju stambenih objekata predviđena je i izgradnja nove infrastrukture naselja na koju će se spojiti navedene zgrade, koja u sebi uključuje kanalizaciju, odvodnju, vodu, struju i novi ispust koji će rasteretiti oborinsku odvodnju ovog dijela naselja, a spajat će se na Moluntsku ulicu.

Subvencije mladim obiteljima

Gradska uprava kroz projekt razvija i niz drugih mjera poticajne stanogradnje, kao što su subvencioniranje 30 mladih obitelji iznosom od 30 tisuća eura za kupnju prve nekretnine ili izgradnju ili nadogradnju objekta.

GRAD SUFINANCIRA DODATNE POLASKE TRAJEKTA

S predstavnicima Jadrolinije i Agencije za obalni linijski pomorski promet o boljoj povezanosti Elafita

Povezanost Elafita bila je tema sastanka koji je zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić održala s predsjednikom Uprave društva Jadrolinija Davidom Soptom i ravnateljicom Agencije za obalni linijski pomorski promet Paulom Vidović i njihovim suradnicima. Sastanku su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić te predstavnici mjesnih odbora s područja Koločepa, Lopuda i Šipana.

image

S predstavnicima Jadrolinije i Agencije za obalni linijski pomorski promet o boljoj povezanosti Elafita

Predstavnici građana elafitskih otoka iskazali su zadovoljstvo frekventnošću putničkih linija za otoke, ali i nezadovoljstvo adekvatnošću katamarana koji umjesto Postire plove na državnoj brodskoj liniji broj 807 te se na sastanku razgovaralo kako u operativnom smislu poboljšati njihovo pristajanje, ali i o dodatnim usklađenjima plovidbenog reda. Iskazana je spremnost Jadrolinije da u okviru realnih mogućnosti udovolji utemeljenim zahtjevima.

Obzirom da je otočno stanovništvo zatražilo od Grada Dubrovnika da se na državnoj trajektnoj liniji br. 831 (Dubrovnik-Donje Čelo-Lopud-Suđurađ) poveća učestalost linija, Grad Dubrovnik je s Agencijom dogovorio suradnju na način da se na navedenoj liniji uz ugovorenih devet dodaju još četiri nove tjedne povratne linije što je i učinjeno.

Ovo poboljšanje plovidbenog reda, koji je već na snazi, u razdoblju srpanj-rujan 2023. godine sufinancirat će Grad Dubrovnik za što će se potrebna sredstva u iznosu od 66 tisuća eura osigurati rebalansom proračuna.

ZA UREĐENJE DJEČJEG IGRALIŠTA U SUĐURĐU

Gradu Dubrovniku odobreno 76 tisuća eura bespovratnih sredstava

Gradu Dubrovniku odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 76 tisuća eura za uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu na zemljištu koje je Gradu darovala Vlada Republike Hrvatske.

Projekt "Uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu" prijavljen je od strane Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju na Program razvoja otoka u 2023, a odobren je za sufinanciranje odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

image

Gradu Dubrovniku odobreno 76 tisuća eura bespovratnih sredstava

S obzirom da je maksimalni iznos sufinanciranja u sklopu navedenog Programa 80 tisuća eura, odobreni iznos bespovratnih sredstava čini 95 posto mogućeg iznosa sufinanciranja, odnosno 55 posto ukupne vrijednosti projekta. Projekt ukupne vrijednosti 139.064,44 eura realizirat će se uz vlastito sufinanciranje od 45 posto ili 63.064,44 eura.

Dječje igralište smješteno je na istočnom dijelu parcele i namijenjeno je za djecu od dvije do dvanaest godina. Igralište će se opremiti penjalicom sa zidom za penjanje, dvostrukom ljuljačkom i velikim toboganom te će ograditi ogradom. Postavit će se koš i klupice "pižuleti" na koje će se ugraditi drveni nasloni sa čeličnom potkonstrukcijom. Ugradit će se dva stupa javne rasvjete sa LED reflektorima, a parcela će se hortikulturno urediti.

26. travanj 2024 08:38