StoryEditorOCM
DubrovnikSVEGA SE NASLUŠALA

Informatorica Turističke zajednice Petra Vuknić: Neki nam dođu uplakani jer im je dron zapeo na krovu, neki bi taksijem po zidinama, a neki do ‘Mžeta‘

Piše Bruno Lucić
24. ožujka 2024. - 15:37

Kad bi se radno mjesto Petre Vuknić pretočilo u knjigu, korice bi poput poznate dječje enciklopedije nosile naslov ‘1000 pitanja – 1000 odgovora’. Kao informatorica Turističke zajednice grada Dubrovnika odgovara na pitanja gostiju koji dolaze u Grad iz cijelog svijeta. Dakle, tko pita - ne skita, a tko u Dubrovniku pita – Petru pita!

Komunikativnost i strpljenje

Pred studenticom druge godine preddiplomskog studija Medija i kulture društva na Odjelu za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku je druga sezona na ovom radnom mjestu, a furesti već pomalo dohode. Za nju je radna sezona već krenula jer je nedavno uskočila raditi u uredu gradske TZ u Gružu, a bit će ispomoć sve do lipnja, kad u uredu na Pilama kreće ‘tutta forza’ sve do rujna.

- Velika prednost je što su smjene stvarno dobre i fleksibilne, ujutro radimo od 8 do 14.30, a popodne od 14.30 do 21 sat, tako da imamo vremena za sve – kupanje, izlaske, druženja, kaže Petra koja radi uglavnom na Pilama, a znala je po potrebi ‘preseliti’ i u Informativni centar u Luži.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju! 

27. travanj 2024 08:38