StoryEditorOCM
DubrovnikULOVLJEN DEFORA MLJETA

Impresivni ‘kapitalac‘ od 36 kilograma jutros je privlačio poglede i kupce na gruškoj peskariji, donosimo cijene ribe

Piše Ahmet Kalajdžić
22. ožujka 2024. - 11:11

Danas je na gruškoj peskariji najveću pozornost kupaca privlačila tuna-kapitalac od 36 kilograma koju su noćas, svojom kočom, ulovili ribari iz obitelji Jeramaz. Doznali smo kako je tuna uhićena s pučinske strane otoka Mljeta i da ribari uopće nisu dvojili hoće li je ponuditi restoranima ili našim sugrađanima. I nisu pogriješili: polovica tune-kapitalca doslovce je nestala u manje od pola sata i samo je velika glava ribe na banku svjedočila o kako velikom je ulovu riječ.

image
Ahmet Kalajdžić

Cijena tune bikla je 25 eura za kilogram, a mnogi su kupovali po tri ili četiri fete. Na peskariji se zatekao i jedan strani turist koji je, doznali smo, već nakon prvog koraka po izlasku s peskarije živu kušao djelić kupljene tune, a oni koji su ga s čuđenjem gledali čuli su samo kako je, uz blaženi izraz na licu, izgovorio: "wonderful"!

image
Ahmet Kalajdžić

Inače, iako ovog petka u ponudi nije bilo srđela, na bancima je bilo ribe za svačiji ukus i širuni su ponovno bili na akciji te se 2 klilograma moglo kupiti za samo 3 eura! Od ostale ponude navedimo samo cijene onih najtraženijih: gambori i tabinje su zapadali 7 eura, a škampi po 15 eura  po kilogramu.

image
Ahmet Kalajdžić

No, iako su bili zadovoljni prodajom ribe, s peskarije su mnog s čežnjom gledali na prazne banke zelene place. Ribari su nam rekli: možemo mi ovdje nuditi i besplatno, ali od prodaje ni približno nema ništa sve dok nam u susjedstvo ne preseli zelena placa tako da sugrađšani bez prevelikog hodanja mogu na jednom mjestu izabrati i ribu i najbolju verduru koja uz nju ide.

image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
image
Ahmet Kalajdžić
   

25. travanj 2024 05:23