StoryEditorOCM
DubrovnikLIJEPA PRIGODA

Imenovan novi počasni konzul Kraljevine Danske u Dubrovniku, svečanom činu prisustvovali Franković i Tepšić

Piše Dv
7. srpnja 2023. - 13:37

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić prisustvovali su danas svečanosti imenovanja novog počasnog konzula Kraljevine Danske u Dubrovniku - Tomislava Đurkovića. Egzekvaturu i pismo imenovanja uručio mu je veleposlanik Danske u RH nj. e. Ole Henrik Frijs-Madsen.

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi izrazio dobrodošlicu veleposlaniku i uputio čestitku novom počasnom konzulu, koji je na tom mjestu, nakon 10 godina počasne službe, zamijenio dosadašnjeg konzula Vlaha Đurkovića.

image
Grad Dubrovnik

- Još od vremena Republike Dubrovnik je imao razvijenu diplomaciju i službu vanjskih poslova, i to vrlo uspješnu, s važnim postignućima u međunarodnim odnosima. Danas nastavljamo tu tradiciju, o čemu najbolje svjedoči i ovaj trenutak, ali i činjenica da imamo 17 počasnih konzulata u našem gradu‘‘, kazao je gradonačelnik Franković, uz čestitke novoimenovanom počasnom konzulu.

Danski veleposlanik nj. e. Ole Henrik Frijs-Madsen zahvalio je dosadašnjem i izrazio nadu u jednako uspješnu suradnju s novim počasnim konzulom, koji je istaknuo da će mu dobrobit državljana Danske koji borave u našem gradu biti prioritet, uz daljnje njegovanje i širenje dobrih odnosa dvije zemlje.

27. travanj 2024 08:37