StoryEditorOCM
DubrovnikTko čuva Grad?

Ima je, nema je: iz dubrovačke Turističke zajednice podsjetili da je aktivna Gradska straža, evo kad dežuraju

Piše Gabrijela Bijelić
9. rujna 2023. - 19:42

Gdje je gradska straža, pitali su se početkom sezone Dubrovčani i gosti koji su predvečer na Pilama uzaludno čekali fotografiranje s mladićima s helebardama. Tragom brojnih upita, u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika prvo su nam rekli da se projekt kroz skoro dva protekla desetljeća istrošio te da su u izradi novog koji bi u 2024. imao veći budžet. O detaljima nisu govorili, no nekoliko dana poslije, sredinom srpnja, promijenili su mišljenje i najavili povratak ‘stražara‘:

image
Tonci Plazibat/Cropix/Cropix

- Obavještavamo Vas kako Turistička zajednica grada Dubrovnika nastavlja s radom “Gradske straže“ tijekom ljetnih mjeseci sve do kraja rujna 2023. Tako će Gradska straža dva puta tjedno, srijedom i subotom, od 19 do 20.30 sati stražariti na Vratima od Pila i od Ploča. Turistička zajednica Grada Dubrovnika će nastaviti raditi na novijem konceptu ove turističke atrakcije, obnovi uniformi te poboljšanju samog nastupa Gradske straže za iduću sezonu – potvrdili su iz dubrovačke TZ.

Potkraj sezone uslijedili su, međutim, brojni komentari zainteresiranih posjetitelja koji su se požalili da tijekom tjedna rijetko viđaju spomenutu gradsku atrakciju. U odgovoru na naš upit na istu temu, iz Turističke zajednice sada su poručili sljedeće:

- Gradska straža ide srijedom i subotom kao što je i bilo najavljeno. Tijekom kolovoza su navedenim danima bila po dva stražara na vratima od Pila i na vratima od Ploča, osim 5. i 26. kolovoza kad su bila samo dvojica na jednom ulazu. Bubnjar je kroz kolovoz uvijek bio u pratnji. Gradska straža će se u istim terminima nastaviti i tijekom rujna – obećali su iz dubrovačke Turističke zajednice.

28. travanj 2024 12:30