StoryEditorOCM
DubrovnikZAŠTO KASNE PROJEKTI?

I gradonačelnik je nezadovoljan dinamikom radova: Točno je, nemamo građevinsku operativu koja može udovoljiti ovolikom broju investicija

Piše DV
21. ožujka 2023. - 10:32

HDZ-ov gradski vijećnik Teo Grbić primijetio je kako se rok provedbe više projekata u Dubrovniku oduljio i upitao može li se utjecati na izvoditelje radova da se projekte nekako ubrza:

I gradonačelnik je izrazio nezadovoljstvo dinamikom  izvođenja radova.

- To se čini beskonačno dugo, a dali smo im komotne rokove. Nekad je to dobro, recimo kad su je u pitanju Lapadska obala, jer smo se susreli s brojnim dodatnim problemima. Da to nismo tako napravili, uvjereni smo da bi izvođač potraživao dodatna sredstva. Vodit ćemo računa prilikom novi natječaja da rokovi budu kraći, a penali veći. Jučer sam bio na groblju Dubac, radovi napreduju ali ne onim intenzitetom kako bi mi to željeli. Zatekli smo jučer tamo desetak radnika. Imamo problem s nedostatkom radne snage, odvija se veliki broj investicija, a broj tvrtki koje mogu provesti sve te investicije je sva manji i manji. Nemamo građevinsku operativu koja može zadovoljiti zahtjevima tržišta - zaključio je gradonačelnik.

03. svibanj 2024 10:10