StoryEditorOCM
DubrovnikMETEOROLOZI NAJAVLJUJU

I danas opasno vrijeme, Dubrovnik u narančastom, a veliko iznenađenje dolazi sredinom tjedna

Piše dv
17. prosinca 2023. - 07:10

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorava da će na kopnu vjetar biti većinom slab, dok se na Jadranu može očekivati umjerena i jaka bura koja će do sredine dana oslabjeti, a prema otvorenom moru potom će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak

Pretežno sunčano i toplo vrijeme prevladavat će u nedjelju na Jadranu dok će u unutrašnjosti Hrvatske mjestimice biti maglovito. U središnjim predjelima postoji mogućnost zadržavanja magle. Osim magle, u središnjoj Hrvatskoj očekuju se mraz i niski oblaci.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorava da će na kopnu vjetar biti većinom slab, dok se na Jadranu može očekivati umjerena i jaka bura koja će do sredine dana oslabjeti, a prema otvorenom moru potom će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak. Na kopnu temperature će se kretati od -4 do 1, a na moru od 4 do 9. Zbog bure DHMZ izdao je narančasto upozorenje za cijelu obalu.

Prema najavama meteorologa u srijedu na Jadranu dolazi do promjene vremena, očekuje se jačanje juga te u većini krajeva popodnevna kiša. Također se sredinom tjedna očekuje iznadprosječno toplo vrijeme.

03. svibanj 2024 17:36