StoryEditorOCM
DubrovnikLJETNE POZORNICE

Hoće li ove sezone Dubrovčani uživati u koncertima na Orsuli i u Solitudu? Dubrovački organizator koncerata poručuje: ‘Skoro 30 godina radim ovaj posao, ali ove godine...‘

Piše Bruno Lucić
14. svibnja 2023. - 16:18

Na tragu glasine kako se u kampu u Solitudu, na dijelu gdje se tijekom ljeta inače održavaju koncerti, gradi hotel i kako zbog toga tu više neće biti događanja provjerili smo tu informaciju:

- Na event prostoru u kampu Solitudo gdje se organiziraju koncerti i razna posebna događanja nije moguća gradnja hotela. Trenutno nemamo u planu organizaciju velike, višemjesečne manifestacije poput "Ljeta u Valamaru", međutim, ovaj prostor će se i dalje koristiti za organizaciju koncerata i drugih posebnih događanja, kao i do sada. Primjerice, potkraj travnja ovaj je prostor bio domaćin višednevne međunarodne izložbe pasa koja je okupila brojne uzgajivače i vlasnike pasa iz cijelog svijeta, naveli su iz Valamara.

image

Rambo Amadeus na Orsuli, lipanj 2019.

 

Tonći Plazibat/Cropix

Upravo ovaj odgovor naveo nas je da provjerimo hoće li dubrovačke pozornice ovog ljeta ostati prazne. Recimo, nekad je bilo nezamislivo zamisliti dubrovačko ljeto, a bez koncerata u Parku Orsula. Cijelu priču pokrenuo je Andro Vidak zajedno sa svojom udrugom Ambient Croatia, potom je Javna ustanova Rezervat Lokrum gospodarila Orsulom da bi Park preuzela Dubrovačka baština.

- Dubrovačka baština na prostoru Parka Orsula održava aktivnosti poput turističkih posjeta, svadbenih ceremonija i sličnih sadržaja, dok se javni prostor Parka Orsula koristi i za druženja građana i gostiju grada na otvorenom uz prelijepi pogledu na Grad i otok Lokrum, ističu iz Dubrovačke baštine, a na pitanje planiraju li iznajmiti prostor Parka Orsule nekome tko bi organizirao koncerte, odgovaraju:

- Ukoliko bude zainteresiranih klijenata za organizaciju navedenog, sagledat ćemo sve mogućnosti, navode iz Dubrovačke baštine.

Poznati dubrovački organizator koncerata, Zoran Milić, već sad je prezadovoljan ovim ljetom.

image

Nastup klapa na Stradunu, srpanj 2019.

 

 

Tonći Plazibat/Cropix

- Dakle, 26 godina radim raznorazne koncerte, nikad nije bilo više koncerata – imam više od 42 dogovorena koncerta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ovog ljeta – od Orebića, Metkovića do Prevlake. Dolazi Magazin, Jole, Grašo, Prljavo kazalište, klapa Intrade, Colonia, Opća opasnost, klapa Šufit, klapa Cambi, klapa Iskon, Alka Vuica... Radim koncerte diljem naše Županije. Što se tiče Orsule i Solituda, to su vrhunski prostori i pozicije. Vidak je radio na Orsuli i to je bilo dobro, a lijepo bi bilo da se tamo opet održavaju koncerti, da to uživi, ali nisam upućen u detalje. U Solitudu nikad nisam radio koncerte, tamo je uvijek radio Valamar, zašto više neće, ne bih se htio miješati u njihovu poslovnu odluku. 2010. u ljetnikovcu Sorkočević sam napravio prvi koncert klape Intrade zajedno s Matom Frankovićem, današnjim gradonačelnikom. To je vrhunska lokacija, pet, šest godina smo radili po tri, četiri koncerata klapa. Uglavnom, ove godine ćemo uhvatiti 2019., u 2020. nije bilo ništa, u 2021. je bilo par koncerata, lani je bilo 70 posto od 2019., a ove godine ćemo uhvatiti 2019. Počinjemo s koncertom Magazina jer sindikat medicinskih sestara i tehničara organizira zabavu u Lapadu, kaže Milić.

25. travanj 2024 23:37