StoryEditorOCM
DubrovnikGLE IZNENAĐENJA: NIJE GOTOV!

GRANIČNI PRIJELAZ GORNJI BRGAT Na pola gasa do sredine svibnja, a u sezoni puni protok

22. travnja 2019. - 16:29
U četvrtak 18. travnja, u 1 sat po ponoći ponovno je, nakon skoro jednomjesečne pauze, uspostavljen cestovni promet od kružnog toka na Gornjem Brgatu do istoimenog graničnog prijelaza i 300 metara udaljenog GP Ivanica u susjednoj BiH. Uoči početka turističke predsezone, značajni je to pomak u prometnoj povezanosti Dubrovnika, ali i olakšanje za više stotina sezonskih i stalno zaposlenih radnika koji su zbog radova pješačili i po kilometar po suncu, ledenom vjetru i kiši.


Bez novih zatvaranja


Međutim, radovi na platou Gornjeg Brgata još ni izdaleka nisu završeni, ali je dobra vijest kako će se promet ubuduće odvijati neometano. Iz Sektora za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza u sklopu Ministarstva financija RH kažu da je svrha zatvaranja bila izvedba svih radova na prekopima i postavljanju instalacija u plato i prometnicu budućeg Graničnog prijelaza Gornji Brgat.

- Te je radove bilo nemoguće izvesti uz odvijanje prometa. Organiziran je skupni prijevoz pješaka kroz gradilište jer je postojala opasnost da netko od njih strada od građevinskih strojeva, upadne u rov iskopa ili padne preko odloženog materijala- rekla je glasnogovornica Ministarstva financija Sanja Bach i dodala kako je većina zahvata izvedena bez obzira na vremenske prilike i čestu kišu proteklih dana dok je granični prijelaz bio zatvoren.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika! 

02. svibanj 2024 08:55