StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI |

Gradski proračun 2021. potiče razvoj, Gradac dobiva zelenilo, OŠ Montovjerna suvremenu sportsku dvoranu, vatrogascima u krizi sačuvane plaće

Piše Grad Dubrovnik
13. studenog 2020. - 09:50
PRORAČUN GRADA DUBROVNIKA ZA 2021.GODINU

Proračun vrijedan 579 milijuna kuna

Gradonačelnik Mato Franković predstavio je prijedlog Proračuna Grada Dubrovnika za 2021. godinu, vrijedan 579.335.780,00 kuna. “Proračun je izbalansiran, sadrži razvojnu komponentu, nastavlja kontinuitet ranije započetih projekata te ujedno predstavlja odgovorno i transparentno financiranje svih ciljanih skupina Grada Dubrovnika“, kazao je gradonačelnik, ističući kako se za proračunske korisnike izdvaja 81,9 milijuna kuna.

image
Grad Dubrovnik


Glavni razlog rasta proračuna Grada u odnosu na prijašnje godine, leži u korištenju EU fondova, što je od početka mandata ove gradske uprave isticano kao vrlo važan izvor financiranja kapitalnih projekata, te će se do kraja ovog manadata Grad zabilježiti više od milijardu kuna ugovorenih EU sredstava.

Gradonačelnik je naglasio i nekoliko važnih gradskih projekata za čiju su realizaciju osigurana sredstva u proračunu za iduću godinu, poput parka Gradac, za koji je planirano milijun kuna, ceste za zgrade HRVI u Mokošici devet milijuna kuna, za Groblje Dubac izdvojit će se pet milijuna kuna, za cestu Most dr. F. Tuđmana – Osojnik 12,8 milijuna kuna, za Lapadsku obalu 16 milijuna kuna, novu školu u Ulici Ilije Sarake 14 milijuna te rekonstrukciju Jugovog bazena 16,9 milijuna kuna.

Za bolji život građana
Proračun Grada Dubrovnika realan je i razvojan. Također je usmjeren i povećanju kvalitete života svih građana.


UREĐENJE PARKINGA GRADAC

Plato Gradac će se hortikulturno oplemeniti i ozeleniti

Ugovor za izvođenje radova na projektu hortikulturne revitalizacije i ozelenjivanja platoa Gradac u nazočnosti gradonačelnika Mata Frankovića potpisali su direktor tvrtke Sanitat d.o.o. Tomislav Tabak i direktor tvrtke Texo Molior d.o.o. Antonio Deranja, predstavnik izvođača radova odabranog u postupku javne nabave.

image
Grad Dubrovnik


Investicijom, koju će tvrtka Sanitat provesti iz vlastitih sredstava, obuhvatit će se ukupna površina od 2.400 metara kvadratnih. Izmjenit će se podloga platoa, koja će se izvesti tzv. dekorativnim betonom uz adekvatno niveliranje. Plato parkirališta će se ozeleniti uz nadogradnju postojećih nasada.

U središnjem dijelu platoa formira se zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom hrasta i česvine, a u sklopu radova na krajobraznom uređenju planirana je i izvedba sustava za automatsko navodnjavanje, oborinska odvodnja i rasvjeta.

Početak radova planiran je kroz dva tjedna, odnosno nakon završetka započetog postupka odabira nadzora i prijave gradilišta. Ugovoreni rok završetka izvođenja radova je 120 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Smjernice konzervatora
Cjelokupni projekt vrijedan 3.359.712,18 kuna s PDV-om i izrađen je sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Glavni projekt izradila je tvrtka Proto – Arch.


SUVREMENA SPORTSKA DVORANA

Opremljena sportska dvorana u OŠ Montovjerna

Završeno je opremanje i uređenje suvremene sportske dvorane Osnovne škole Montovjerna. Sportska dvorana je multifunkcionalna i opremljena za rukomet, korašku, odbojku, badminton i stolni tenis te sadržava sve potrebne elemente za gimnastički razvoj, tjelovježbu i nastavni program osnovnoškolaca.

image
Grad Dubrovnik


Za košarku su montirani električni podizni stropni i zidni koševi, kao i bočni električno podizni i sklopivi koševi, zatim rukometni golovi, multifunkcionalni semafor, a osigurana je i odbojkaška oprema, kao i lopte za različite sportove. Postavljene su i četiri ormarne tribine s funkcijom zatvaranja kada nisu u upotrebi, a mogu primiti do 130 gledatelja.

Posebnost ove sportke dvorane jest to da je zamišljena kao dvodijelna jedinica, a pregrađuje se električnom podiznom mrežom kako bi se u prostoru mogla neometano vježbati dva razredna odijeljenja ili dvije sportske grupe. Uz nju su smještene sve prateće prostorije za školu i dvoranu poput muških i ženskih svlačionica opremljenih ormarićima, praonica, strojarnice i prolaza na vanjsko igralište.

Moderna dvorana za tjelesni
Nova OŠ Montovjerna u rujnu je primila nove polaznike. Oni će tjelesni odgoj prakticirati u najmodernijoj dvorani u Dubrovniku.


SJEDNICA PRESJEDNIŠTVA I SKUPŠTINE VATROGASNE ZAJEDNICE

Osigurana neizmjenjena financijska sredstva za 2021. godinu

Na redovitoj sjednici Presjedništva i Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika zaključeno je kako će unatoč panedmiji koronavirusu, koja je uvelike utjecala na financijske tokove Grada Dubrovnika, sva sredstva gradskog proračuna namijenjena Vatrogasnoj zajednici ostati nepromijenjena. Na sjednici je istaknuto kako se vatrogascima, unatoč krizi, ni u jednom trenutku nisu smanjile plaće.

image
Grad Dubrovnik


Glavne teme sjednice obuhvatile su promjenu Pravilnika o unutarnjem redu koja se odnosi na ustrojstvo Vatrogasne zajednice i sistematizaciju radnih mjesta, a završena je jednoglasnim usvajanjem novog statuta Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika.

Vatrogasci i financije
Usvoje je financijski plan za iduću, 2021. godinu. Plan je usvojen na redovitoj sjednici Presjedništva i Skupštine Vatrogasne zajednice.
26. travanj 2024 18:11