StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVNIK I MONTEREY

Gradove prijatelje povezao i maraton: ‘Du Motion‘ i ‘Big Sur‘ šire dobru energiju i sportski duh

Piše DV
2. svibnja 2022. - 15:52

Gradonačelnik Mato Franković danas je sa svojim suradnicima primio delegaciju grada prijatelja Montereya. Prijemu su nazočili direktor Dubrovačkog polumaratona “DuMotion” Alan Bošković i direktor američkog maratona “Big Sur”, Doug Thurston.

 

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi naglasio kako je jučer održani polumaraton na ulicama Dubrovnika sjajna uvertira koja je obilježila povratak sportskim aktivnostima i manifestacijama poput “Du Motiona” koje imaju za cilj promovirati sport, zdrav način života te u konačnici Dubrovnik i Hrvatsku predstaviti kao nezaobilaznu destinaciju za takva događanja. Istaknuo je kako se nakon dvije godine pauze od održavanja  “DuMotiona” u Dubrovniku osjetila dobra energija i sportski entuzijazam, što ovom međunarodnom događaju koji okuplja veliki broj trkača iz cijelog svijeta daje dodatnu vrijednost.

 

S predstavnicama kalifornijskog grada Montereya, Maureen McEachen i Laurie Huelga gradonačelnik je razgovarao o događanjima na istoku Europe, pandemiji COVID – 19 i značajnim preokretima izazvanim upravo zdravstvenom ugrozom koja je ostavila snažan efekt na ljudske živote. Izrazio je ovom prilikom optimizam u kontekstu gospodarskog oporavka, nastavku putovanja i dolaska posjetitelja i gostiju u grad.

 

Predstavnice Montereya zahvalile su se dubrovačkom gradonačelniku na gostoprimstvu, izvrsnoj suradnji u različitim područjima i kontinuiranom njegovanju prijateljskih odnosa između dva grada.

 

Direktor Dubrovačkog polumaratona Alan Bošković svim prisutnima zahvalio je na potpori prilikom organiziranja šestog izdanja utrke. –“Du Motion je i ove godine privukao sudionike različitih generacija koji su pokazale strast, volju i natjecateljski duh, a što je upravo ono što ovu manifestaciju čini posebnom i inspirativnom”, zaključio je.

 

Vrijedi spomenuti  kako je Dubrovački polumaraton izvrstan primjer suradnje Dubrovnika i Montereya koji seže još od 2017. godine kada su dva grada primili nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji “Du Motion” u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

26. lipanj 2024 04:21