StoryEditorOCM
DubrovnikOvisnosti kod učenika

Gradonačelnik Mato Franković: ‘ Opijati su vrlo dostupni djeci. Treba regulirati pitanje elektroničkih cigareta, jer pune su škole toga‘

Piše DV
8. svibnja 2023. - 10:26

-Kontinuirano treba raditi. Koncentriramo se na buduće radionice za djecu po pitanju opijata koji su vrlo dostupni. I naša Vlada će poduzeti aktivnosti po pitanju reguliranja elektroničkih cigareta, jer pune su škole toga. O kokainu i slično svi skupa jako dobro znamo koliko je i to dostupno i tko sve konzumira tu drogu koja je visoko dostupna u cijeloj RH i postaje vrlo veliki problem – izjavio je gradonačelnik na temu ovisnosti kod učenika.

-Tragedija u susjedstvu ostavila je traga na svima nama. Takvi užasi nas uvijek osvijeste na realnost. Ministarstvo je dalo krizne upute, a sigurna sam da učitelji ne stoje skrštenih ruku. Što mi možemo napraviti i kako sačuvati djeci mentalno zdravlje? – pitala je vijećnica Anita Bonačić Obradović (SDP) tragom prošlotjednog masakra o beogradskoj školi.

-Treba raditi i razgovarati s djecom. Mi održavamo redovne kolegije s ravnateljicama te je više puta tema bila vršnjačko nasilje. Imali smo nekoliko slučajeva koji su izazvali našu pažnju, a škole su ih uspijevale više, manje riješiti. Tu je pitanje maksimalne koordinacije Centra za socijalnu skrb i stručnih službi škola kako bi se smanjila mogućnost događanja ovoga što se dogodilo u Beogradu – odgovorio je gradonačelnik Franković.

-Kontinuirano treba raditi. Koncentriramo se na buduće radionice za djecu po pitanju opijata koji su vrlo dostupni. I naša Vlada će poduzeti aktivnosti po pitanju reguliranja elektroničkih cigareta, jer pune su škole toga. O kokainu i slično svi skupa jako dobro znamo koliko je i to dostupno i tko sve konzumira tu drogu koja je visoko dostupna u cijeloj RH i postaje vrlo veliki problem – izjavio je gradonačelnik.

26. travanj 2024 07:53