StoryEditorOCM
DubrovnikPrijem u gradskoj upravi

Gradonačelnik Mato Franković i predstavnici Grada Dubrovnika primili su izaslanstva gradova prijatelja

Piše dv
11. srpnja 2023. - 10:46

Uoči svečanog otvorenja manifestacije Dubrovačkih ljetnih igara, gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su u Maloj vijećnici izaslanstva gradova prijatelja, Bad Homburga, Sarajeva, Rueli-Malmaisona, Vukovara i Sorrenta. 

Prijemu su nazočile i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika Katarina Doršner i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin. 

Gradonačelnik Franković je prisutnim predstavnicima gradova prijatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Njemačke zahvalio na iznimnoj suradnji, otvorenosti i iskazanoj želji za njegovanjem prijateljstava kroz sve protekle godine. 

“Gradska uprava Grada Dubrovnika ponosna je i sretna što diljem Europe i ovih prostora ima ostvarene sjajne dugogodišnje odnose. Moram naglasiti u ovoj prilici kako su ova prijateljstva pokazala svu svoju snagu, solidarnost i izuzetno dobru suradnju u svrhu zadovoljavanja zajedničkih interesa u različitim područjima. Nadam se kako nam budućnost donosi nove mogućnosti, kvalitetne projekte i aktivnosti koje će nas dodatno povezati i ujediniti”, riječi su gradonačelnika Frankovića upućene u ovoj prigodi. 

Gradonačelnik francuskog grada Rueil-Malmaisona Patrick Ollier izrazio je posebno zadovoljstvo zbog današnjeg susreta,  prisjetivši se lijepih trenutaka i događaja koji su povezali njihov grad sa Dubrovnikom i Hrvatskom u koju se uvijek rado vraćaju.

Predsjednik gradskog vijeća Bad Homburga Alfred Etzrodt iskoristio je ovu priliku za uputiti zahvalu predstavnicima gradske uprave Dubrovnika, prenjevši pritom pozdrave gradonačelnika njemačkog grada Alexandera Hetjesa. Kazao je kako se  suradnja s Dubrovnikom pokazala izuzetno uspješnom, poglavito kada je riječ o brojnim hvalevrijednim inicijativama i aktivnostima od zajedničkog interesa koje su narode, gradove i države povezali. 

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Kristina Bilić ovom prigodom rekla je kako prijateljstvo Vukovara i Dubrovnika ima posebnu simboliku, dodavši kako su upravo uzajamna susretljivost i zajedništvo,  nešto  što naročito krasi već dugogodišnje odnose. 

Predstavnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva Vedad Deljković i Srđan Simonović naglasili su kako su od 2007. kada je potpisana povelja o bratimljenju učinjeni veliki iskoraci po pitanju suradnje, u području turizma i kulture. 

Riječi zahvale izaslanstvu Grada Dubrovnika uputio je i predsjednik Gradskog vijeća talijanskog grada Sorrenta Luigi Di Prisco. Kazao je kako vjeruje da izvanredna budućnost i suradnja čeka Dubrovnik i Sorrento, a koju će graditi i njegovati kroz brojne kulturne, umjetničke i glazbene projekte. 

01. svibanj 2024 14:37