StoryEditorOCM
DubrovnikSTANOVI ZA MLADE

Gradonačelnik Mato Franković pozvao Dubrovčane: Ako netko sa konačne liste ne udovoljava uvjetima za dobivanje gradskog stana, neka nam odmah javi. Popis ćemo objaviti danas

Piše dv
1. lipnja 2022. - 15:01
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković održao je konferenciju za novinare o stanovima za mladeTonći Plazibat/cropix

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković na konferencije za novinare kazao je kako je utvrđena konačna lista sa 17 mladih koji će na korištenje dobiti gradski stan te najavio kako će lista će biti objavljena tijekom današnjeg dana, a sljedeće tjedna svi s liste pozvat će se na odabir stana i potpisivanje ugovora.

-Pozivam sve sugrađane da ako imaju saznanja kako osobe s konačne liste ne udovoljavaju uvjetima, isti imaju mogućnost prijaviti to Gradskoj upravi te će se ukoliko se utvrde nepravilnosti, osobe brisati s liste prvenstva – pozvao je Dubrovčane njihov gradonačelnik te naglasio kako je postupak proveden transparentno uz javno otvaranje pristiglih zahtjeva te je pročitan svaki dostavljen dokument. - Imena i prezimena svih podnositelja naznačenim uvjetima koje su zadovoljili ili nisu javno su objavljen. Odluka o dodjeli stanova prethodno je prošla dva javna savjetovanja te dvije rasprave na Gradskom vijeću, a u povjerenstva nadležna za provedbu javnog poziva, koji je trajao 45 dana, uz gradske službenike imenovane su vijećnice i vijećnici kojima je na taj način omogućeno sudjelovanje u svim koracima provedbe i donošenja odluke – poručio je Franković te dodao kako je Gradska uprava prije roka za prigovor omogućila svima uvid u dokumentaciju uz obrazloženje članova povjerenstva, a čemu se odazvalo 110 podnositelja zahtjeva. Na rezultate natječaja pristigao je 21 prigovor no odbačeni su jer nisu utvrđene nepravilnosti. - Ovo je prvi ovakav postupak dodjele stanova jedne jedinice lokalne samouprave. Potaknuti željom da nam se više nikad ne dogodit slučaj kao što je POS 2, željeli smo napraviti odluku koja će biti transparentna i poštena. Prvih 17 ljudi je dobilo stan, a vjerujem da će i ostali biti popunjeni nakon novog natječaja – istaknuo je Mato Franković te najavio kako će novi natječaj biti objavljen uskoro, najkasnije na jesen, a onima koji nisu prošli na prvom, nakon odluke Gradskog vijeća, biti će vraćena dokumentacije kako je za novi ne bi morali ponovo pribavljati.

03. svibanj 2024 21:06